Blogėjant epidemiologinei situacijai VRK pereina prie nuotolinių posėdžių | kl.lt

BLOGĖJANT EPIDEMIOLOGINEI SITUACIJAI VRK PEREINA PRIE NUOTOLINIŲ POSĖDŽIŲ

Blogėjant epidemiologinei situacijai Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pereina prie nuotolinių posėdžių.

„Mes žinome, nacionalinė situacija negerėja, todėl siūlome tam tikrą laikotarpį mums posėdžius organizuoti nuotoliu. Siūloma rinktis nuotoliu iki gruodžio 10 dienos su tam tikromis įstatyme numatytomis išimtimis“, – sakė posėdžiui pirmininkavęs Andrius Puksas.

Šiuo laikotarpiu gyvi posėdžiai būtų rengiami tuo atveju, jei būtų sprendžiamas klausimas dėl Seimo nario ar Europos Parlamento nario įgaliojimų nutraukimo, gavus tokį prašymą.

Pagal įstatymą, atsisakydamas Seimo nario ar Europos Parlamento nario mandato politikas savo pareiškimą turi pats perskaityti VRK posėdyje.

Dėl koronaviruso pandemijos anksčiau buvo priimti įstatymų pakeitimai, kuriais posėdžiauti nuotoliniu būdu buvo leista pagrindinėms šalies institucijoms.

Pernai žiemą pandemijai pasiekus piką nuotoliniu būdu posėdžiavo Seimas, Vyriausybė, savivaldybių tarybos, vėliau situacijai pagerėjus institucijos grįžo prie tiesioginių posėdžių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pil.

Seimą reikia šalinti o ne pervesti i nuotolinį darbą .Jokia blogą situacija o tiesiog nenoras dirbti.Kas čia darosi su šitos kadencijos idiotais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS