Būsimasis STT vadas jau formuoja komandą: pavaduotoju bus E. Jablonskas? | kl.lt

BŪSIMASIS STT VADAS JAU FORMUOJA KOMANDĄ: PAVADUOTOJU BUS E. JABLONSKAS?

  • 33

Būsimasis Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Linas Pernavas siūlo jo pavaduotoju tapti dabartiniam teisingumo viceministrui Elanui Jablonskui.

„Taip, galiu patvirtinti, kad iš Lino Pernavo esu gavęs siūlymą dėl galimybės formuoti komandą, ir atsakymo, sutikimo dar nėra, dar vyksta pokalbiai, diskusijos“,  – LNK „Žinioms“ sakė E. Jablonskas.

E. Jablonskas Mykolo Romerio universitete yra įgijęs teisės ir policijos veiklos magistrą, policijoje tarnavo nuo 1999 metų.

Jis yra dirbęs Plungės rajono policijos komisariate, vėliau – Lietuvos kriminalinės policijos biure, Vilniaus apskrities policijoje, kurį laiką vadovavo Policijos departamento Imuniteto valdybai. Kiek daugiau nei metus E. Jablonskas laikinai vadovavo Kauno apskrities policijai, 2020 metų gruodžio viduryje jis laimėjo Marijampolės apskrities policijos vadovo konkursą, tačiau šių pareigų atsisakė, nes sulaukė pasiūlymo tapti teisingumo viceministru.

Seimo narys, opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas, buvęs policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis LNK „Žinioms“ ydinga praktika vadino, kai iš politikos vėl grįžtama į statutinę tarnybą.

„Jeigu į tą kompaniją dar ateis politikas, apie kokį STT depolitizavimą galime kalbėti? Tai bus politinis instrumentas, visiškai politinė institucija“, – sakė S. Skvernelis.

STT pavaduotoją skiria ir atleidžia prezidentas.

Gegužės 23 dieną Seimas pritarė buvusio policijos generalinio komisaro L. Pernavo kandidatūrai į STT vadovus, tačiau prezidentas Gitanas Nausėda dar nepasirašė dekreto dėl jo paskyrimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

...

Konservu varkes taps nematomos

snukis

gryno nacisto, virves prasosi.

Vien žinant

Teismų, prokuratūros veiklas, savivaldų ir valdininkų- man čia gryna pelkė. Nėra nei teisybės, nei teisingumo. Vagia kas gali, tik labai maža dalis papuola. Korupcija ir nepotizmas klesti teismų sistemoje manau. Turiu rašyti tai mano nuomonė, nes nuteisti žmogų LT už pasakytą teisybę juoko darbas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS