D. Grybauskaitė pagerbė išpuolio Ankaroje aukų atminimą | kl.lt

D. GRYBAUSKAITĖ PAGERBĖ IŠPUOLIO ANKAROJE AUKŲ ATMINIMĄ

  • 1

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pirmadienį pareiškė užuojautą dėl praėjusį savaitgalį Turkijos sostinėje Ankaroje įvykusio išpuolio.

Šį išpuolį prezidentė pavadino „niekuo nepateisinamu ir brutaliu teroro aktu“. Ji pasirašė Turkijos ambasados Vilniuje užuojautų knygoje ir pagerbė išpuolio Ankaroje aukų atminimą.

„Tai niekuo nepateisinamas ir brutalus teroro aktas. (...) Visos Lietuvos vardu reiškiu nuoširdžią užuojautą visiems Turkijos žmonėms“, - sakė D.Grybauskaitė, garso įrašą išplatino prezidentės spaudos tarnyba.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė išsiuntė užuojautą Turkijos Didžiojo Nacionalinio Medžliso pirmininkui Ismetui Yilmazui (Ismetui Ilmazui), kurioje Seimo ir savo vardu pareiškė užuojautą žuvusiųjų per sprogimą Ankaroje artimiesiems.

„Smerkiame šį žiaurų išpuolį, nusinešusį beveik šimto žmonių gyvybes. Ši kruvina ataka dar kartą mums visiems primena, kad turime suvienyti jėgas kovai su terorizmu ir radikalizmu", – Seimo išplatintoje užuojautoje teigia parlamento vadovė.

Turkijos premjero biuras pranešė, kad mažiausiai 97 žuvo per du sprogimus netoli Ankaros pagrindinės geležinkelio stoties, kur aktyvistai rinkosi į taikos eitynes, organizuotas kairiųjų ir prokurdiškų opozicinių judėjimų. Anot pranešimo, išpuolį įvykdė du mirtininkai.

GALERIJA

  • D. Grybauskaitė pagerbė išpuolio Ankaroje aukų atminimą
  • D. Grybauskaitė pagerbė išpuolio Ankaroje aukų atminimą
R. Dačkaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zenonas Priekuliškis

Buvau Turkijoje 3 kartus netgi Ankaroje. Užuojauta jiems. Gerb. prezidente, kada ir kas pareikš užuojautas nukentėjusiems nuo Lietuvos teisingumo: antstolių, teismų ir t.t. Man padaryta žala apie 400 000 Lt. Grąžinau skolą, antstolis atėmė ir įkeistą prestižinėje vietoje 9 ha žemės. Vsio zakonno. Pinigų sąskaitoje buvo. Deja, žemė yra žemė. Mano tel. 8 662 33770.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS