D. Nausėdienė Marijampolėje susitiko su išeivijos menininku R. Bartkumi | kl.lt

D. NAUSĖDIENĖ MARIJAMPOLĖJE SUSITIKO SU IŠEIVIJOS MENININKU R. BARTKUMI

  • 3

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė ketvirtadienį lankėsi Marijampolėje vykstančiame tarptautiniame kūrybiniame meno simpoziume „Malonny: Marijampolė, Londonas, Niujorkas: idėjų migracija“, susipažino su naujai kuriamais sieninės tapybos darbais.

Devintąjį kartą Marijampolėje organizuojamas simpoziumas prisideda puoselėjant miesto savitumą, kviečia diskutuoti vietos bendruomenę ir Lietuvos bei užsienio menininkus, buria meninei raiškai ir estetikai neabejingus savanorius.

„Lietuvai nepaprastai svarbus ir vertingas išeivijos lietuvių menininkų potencialas, kuris ne tik praturtina Lietuvos meno pasaulį, pritraukia į mūsų šalį aukšto profesionalumo kūrėjus iš užsienio, bet ir tiesia tiltus tarp skirtingų kultūrinių patirčių. Tokiu būdu šiuolaikinėmis meno formomis Lietuvoje pristatoma pasaulio kultūra ir Lietuva pristatoma pasaulyje. Tradiciniu tapęs simpoziumas ir jo metu gimstantys kūriniai Marijampolėje didina meno prieinamumą plačiajai visuomenei, o per savanorystę ir stiprina vietos bendruomenę“, – teigė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia vizito metu susitiko su simpoziumo organizatoriumi, JAV gyvenančiu ir kuriančiu lietuvių menininku Ray Bartkumi. D. Nausėdienė kartu miesto meru Povilu Isoda ir R. Bartkumi leidosi į pasivaikščiojimą po Marijampolę, apžiūrėjo ankstesnių „Malonny“ meno ir architektūros simpoziumų metu sukurtus sieninės tapybos darbus.

D. Nausėdienė taip pat bendravo su jaunaisiais savanoriais, šiuo metu talkinančiais menininkui kuriant naujus meno kūrinius mieste, taip pat stebėjo, kaip gimsta vienas iš šių kūrinių. Savanoriai su pirmąja ponia dalijosi savo įspūdžiais, patirtimi gražinant miestą bei puoselėjant bendruomeniškumo ir pilietinės atsakomybės jausmą.

Šiųmečio simpoziumo metu menininko R. Bartkaus ir savanorių pastangomis tapyti piešiniai papuoš net tris Marijampolės miesto tiltus, pažymima Prezidento komunikacijos grupės pranešime.

GALERIJA

  • D. Nausėdienė Marijampolėje susitiko su išeivijos menininku R. Bartkumi
  • D. Nausėdienė Marijampolėje susitiko su išeivijos menininku R. Bartkumi
Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

onute

Ponas BARTKAU ar pačiam negėda bendrauti su ta pone

:)))

o tas menininkas moka mokescius lietuvai?????

Bet vistiek

Kas rengia pirmąją ponią? Total košmar, nors nesu jokis modistas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS