D. Šakalienė: pavėlavome, bet jei suremsime pečius, galime turėti rezultatą | kl.lt

D. ŠAKALIENĖ: PAVĖLAVOME, BET JEI SUREMSIME PEČIUS, GALIME TURĖTI REZULTATĄ

  • 11

Tėvų mirtinai sudaužyti vaikai privertė Seimą susirinkti į neeilinę sesiją ir keisti vaiko teisių apsaugos, suaugusiųjų ir artimųjų pareigas apibrėžiančius įstatymus. Vaiko teisių apsaugos įstatymo pataisos jau parengtos.

„Mes žiauriai pavėlavome, sugadinome procesą, dabar turime dirbti vienu metu, visais lygiais. Ir įstatymą tvarkome, ir įvertinimo priemones. <...> Kadangi dabar vėluojame, reikia visų mūsų bendradarbiavimo ir palaikymo – nuo akademinės bendruomenės iki bendruomenių miestuose ir miesteliuose. Tik jeigu suremsime pečius, galime turėti rezultatą“, – sakė Vaiko teisių apsaugos įstatymo pataisų iniciatorė Dovilė Šakalienė.

Neeilinės Seimo sesijos išvakarėse apie vaikų teisių apsaugą ir jos užtikrinimą „LRT forume“ kalbėjo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narė D. Šakalienė, socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas, Vytauto Didžiojo universiteto profesorė Ilona Tamutienė, Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas, ir psichologė Valija Šap.

Diskusiją kviečiame žiūrėti LRT laidos „LRT forumas“ įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

mantas

velniskai grazi ponia

Audrius

Šakalienė atstovauja ne Lietuvos Briuselio interesus. Tai dabar mokins tėvus kaip auklėti vaikus, neauklėti ar patys perims šią funkciją. Ir tikriausiai Šakalienė kovos kad laiutūsi abortai - apgins pagaliau vaikų teises.

Lina

Kaune svietimo istaigos ir vaiku teisiu apsaugos tarnybos visiskai abejingos pradinuku ugdymui Erudito licejuje, isikurusiame salia naktinio klubo "Agentura".Klubas tikrai sulauks puikiai paruostu lankytoju,nes salia ir Valanciaus paminklas, ir kunigu seminarija..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS