Daliai keliautojų nebereikia užpildyti keleivio anketos | kl.lt

DALIAI KELIAUTOJŲ NEBEREIKIA UŽPILDYTI KELEIVIO ANKETOS

  • 2

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) atkreipia dėmesį, kad iš Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybių, Šveicarijos, Jungtinės Karalystės, Andoros, Monako, San Marino ir Šventojo Sosto (Vatikano Miesto Valstybės) atvykstantiems asmenims, net jeigu jie nėra vakcinuoti ar persirgę, ne tik nebereikia atlikti tyrimo dėl COVID-19 ligos bei izoliuotis, bet ir pildyti keleivio anketos Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) tinklalapyje.

SAM pažymi, kad nuo šiol paveiktų šalių sąrašas bus atnaujinamas tik pagal poreikį, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją Lietuvoje ir pasaulyje. Paskutinį kartą paskelbtas paveiktų šalių sąrašas įsigaliojo nuo vasario 15 d.

Daugiau informacijos kiekvienas keliautojas gali rasti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) parengtoje atmintinėje atvykstantiesiems keleiviniu transportu (oro, jūrų ir sausumos).

Ministerija primena, kad nuo vasario 15 d. nustatyta tvarka, jog į Lietuvą gali atvykti ir ES Skaitmeninį COVID pažymėjimą išduodančių bei pripažįstančių šalių piliečiai bei šiose šalyse teisėtai gyvenantys asmenys. Šis sprendimas aktualus atvykstantiesiems iš Albanijos, Armėnijos, Farerų salų, Izraelio, Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinių Arabų Emyratų, Juodkalnijos, Libano, Moldovos, Maroko, Naujosios Zelandijos, Panamos, Sakartvelo, Salvadoro, Serbijos, Singapūro, Šiaurės Makedonijos, Taivano, Tailando, Tuniso, Togo, Turkijos, Ukrainos, Urugvajaus Rytų Respublikos, Žaliojo Kyšulio Respublikos.

Ir toliau į Lietuvą atvykstantiems nurodytų šalių piliečiams ir teisėtai jose gyvenantiems asmenims nebereikės atitikti išimčių kriterijus arba gauti specialų leidimą atvykti, tačiau atlikti COVID-19 ligos tyrimą turės asmenys, kurie:

• visai nebuvo paskiepyti nuo COVID-19 ligos, nebuvo paskiepyti pagal pilną vakcinacijos schemą arba nuo pilnos vakcinacijos nepraėjo 14 dienų;

• buvo skiepyti Lietuvoje nepripažįstamomis vakcinomis;

• buvo pilnai paskiepyti anksčiau nei prieš 270 dienų ir negavo sustiprinančiosios vakcinos dozės;

• nesirgo COVID-19 liga 180 dienų laikotarpiu.

Iš trečiųjų šalių atvykstantys asmenys, kurie neatitinka Lietuvoje galiojančių vakcinacijos bei persirgimo kriterijų, iki kelionės likus ne daugiau kaip 72 val. turės atlikti PGR tyrimą ir neigiamą rezultatą pateikti vežėjui, prieš lipdami į lėktuvą, autobusą, keltą ar kitą transporto priemonę. Keliaujantieji savo transportu gali atsivežti neigiamą PGR tyrimo rezultatą, taip pat gali atlikti PGR tyrimą arba antigeno testą atvykę į Lietuvą – per 24 val. nuo atvykimo jie privalo registruotis tyrimui savo lėšomis pasirinktoje gydymo įstaigoje ar laboratorijoje.

Visų kitų trečiųjų šalių piliečiams ir teisėtai jose gyvenantiems asmenims iki 2022 m. kovo 31 d. dar galios draudimas atvykti į Lietuvą, tačiau išimtys ir toliau bus taikomos Lietuvoje pripažįstamomis vakcinomis paskiepytiems asmenims (praėjus 270 dienų po pilnos vakcinacijos asmuo turi būti paskiepytas sustiprinančiąja doze), Vyriausybės nutarimu patvirtintų profesijų atstovams ir kitiems nutarime nurodytiems asmenims.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Dulkė \\\\\.../////

Jau pradėjo dulkinti tuos "biznierius" prekyba mirtimi.___Žiūrėkit R.Janutienės per YouTube laidą OpTV,tenai smulkiau.

Emigr.

Ka čia rašote kaip durni. Vieną kartą pastraipoje ,tame pačiame straipsnyje rašo kad nereikia jau jokių atžymų, jokių patikrų turėti atvykstantiems į Lietuvą , keliaujantiems .Kitoje pastraipoje ,tame pačiame straipsnyje ,kad reikia.Nuo skiepų protas neveikia ,taip pasakyčiau.Kitose šalyse jau pamirštas tas kovidas,užtenka ,užsižaidėt per ilgai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS