Dar vienas kariuomenės pirkinys – 200 amerikietiškų šarvuotųjų visureigių | kl.lt

DAR VIENAS KARIUOMENĖS PIRKINYS – 200 AMERIKIETIŠKŲ ŠARVUOTŲJŲ VISUREIGIŲ

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis trečiadienį paskelbė, kad tikisi lapkritį pasirašyti sutartį dėl beveik 200 amerikietiškų šarvuotųjų visureigių pirkimo.

Tokią informaciją jis pateikė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdyje, svarsčiusiame kitų metų krašto apsaugos biudžetą.

„Sutarties pasirašymas (...) – kitą mėnesį“, – sakė R. Karoblis.

JAV vasaros pabaigoje leido Lietuvai įsigyti JLTV visureigius iš amerikiečių kompanijos „Oshkosh Defence“.

Pasak ministro, sandorio vertė sieks 149 mln. eurų.

Tai antras pagal dydį įsigijimas Lietuvos kariuomenės istorijoje po šarvuočių „Boxer“. Šarvuotieji visureigiai bus skirti įvairiems kariuomenės vienetams.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenėje naudojami HMMWV ir Toyota „Land Cruiser 200“ šarvuotieji visureigiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (66)

Kęstas

Edis. Sunaikinta gerovė: "Lietuvos BVP augo daugiausiai ES , Lietuvos biudžetas gavo šimtus milijonų eurų kasmet daugiau. Tačiau kur dingo pinigai ir žmonių gerovė. ATSAKYMAS Į KRAŠTO APSAUGĄ. 2014 metais Krašto apsaugos biudžetas buvo 360 milijonų eurų, 2019 metais - beveik milijardas. Jau nuo 2014 metų Krašto apsaugai atiduota apie 2 milijardus eurų. Tai labai dideli pinigai, pinigai kurie galėjo kurti GEROVĖS VALSTYBĘ, galėjo pagerinti gyvenimą Lietuvos žmonėms. Negalima atiminėti iš valstybės po 600 milijonų ir negrįžtamai atiduoti ginklų pramonės lobistams. Jei šie pinigai būtų Lietuvos žmonių kišenėse, jie sugeneruotų paklausą, šie pinigai atsidurtų versle, didintų darbo vietų skaičių. O dabar kaip į balą, iš kur valstybė gali būti turtinga, jei karo žaisliukams milijardus moka. Štai ir turime , kad išplaukia pinigai ir nekuria ŽMONIŲ GEROVĖS." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

juk

esame eurosojuze tai briuselis tegul ir finansuoja prieko mes pensininkai juk ir pensijos privalo but vienodos tai kokiu velniu socmafija /butkevicius. atsisake lito be zmoniu valios lenkai dar proto ir sazines neprarado o si socmafija gensekoAA palikimas ir toliau plesikauja tautos saskaita tarpusavy kaip sunes apsilodami del siltesnes vieteles ir siuos grobuonis su visa supuvusia /teisesauga ./sionkgb....istine./ laikas seniai uz grotu o jie dar vaidina korifejus siusdami savus uz grotu /paleckiukas./ ir tai laikoma norma ar atpirkymo ozys briuselatzvilgiu?......

truklis

jo jo pirkit dar bezdakelnes kareiviams,"rusai puola"o kaip be jų kareivukai ištvers-durnumo lygiui nėra ribų...geriau rinkit visus valkatūzus apmokymams,o ne technikas pirkinėkit-ir taip jau ubagai badu dvesiam,o jūs ką sau manot,jau kai puls rusai,tai puls,daug ką parodė Alytaus gaisras... namai dega,tėvas ant žirgo ir į mišką a ne??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS