Darbui su socialinės rizikos šeimomis – visą parą veikiantys telefonai | kl.lt

DARBUI SU SOCIALINĖS RIZIKOS ŠEIMOMIS – VISĄ PARĄ VEIKIANTYS TELEFONAI

  • 0


 

Alytaus rajono savivaldybė darbui su socialinės rizikos šeimomis planuoja kurti grupę ir padalinius seniūnijose, kuri reaguotų į smurtą, girtuokliavimą, vaikų nepriežiūrą.

Tokios grupės dirbtų visą parą ne tik darbo dienomis, bet ir šeštadieniais, sekmadieniais, per šventes, turėtų visą parą veikiantį telefoną. Jose dirbtų  ne tik socialiniai darbuotojai, bet ir seniūnai, mokyklų, kitų įstaigų vadovai ir darbuotojai. Grupės taip pat vykdytų ir prevencinį darbą, skelbia savivaldybė.

Savivaldybės vadovų sušauktame seniūnų, socialinių darbuotojų, įstaigų vadovų pasitarime meras Algirdas Vrubliauskas sakė, kad socialinės rizikos šeimoms reikia dar labiau griežtinti socialinės paramos teikimą piniginę paramą keisti maisto produktais.

Savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Kručkauskaitė teigė, kad socialinės rizikos ir arti tokių šeimas būtina lankyti ne tik dieną, bet ir vakare, ypač tokie reidai būtini, kai išmokamos pašalpos.

„Į šį darbą būtina įtraukti seniūnaičius, bendruomenių narius“,– kalbėjo J. Kručkauskaitė.

Rajono mero A. Vrubliausko teigimu, ne tik socialiniai darbuotojai, bet ir mokyklų direktoriai turi lankytis mokinių iš socialinės rizikos šeimų namuose, o  jam pasidomėjus, kiek jų per atostogas aplankė, tik vienos mokyklos vadovas sakė, kad buvo trijose šeimos

Policijos duomenimis, Alytaus rajone gyvena 43 nuolat smurtaujantys ir alkoholį vartojantys asmenys. Sustiprinta patikra bus ir socialinių išmokų dieną.

Alytaus rajono savivaldybės vadovai taip pat svarsto galimybę nupirkti alkoholio matuoklius ir jais apr8pinti seniūnus, nes pastarieji turi teisę tikrinti asmenų blaivumą ir neblaiviems asmenims surašyti administracinės teisė pažeidimo protokolą.

Tuo metu Lazdynų rajono savivaldybė įveda nemokamą, visą parą veiksiantį pagalbos vaikams numerį. 

Kaip pranešė savivaldybė, netrukus pradėsiančiu veikti numeriu galės skambinti tiek Lazdijų rajono savivaldybėje gyvenantys vaikai, tiek jų artimieji, kaimynai, pažįstami ar kiti gyventojai, kurie turės galimybę pranešti apie kylančią realią grėsmę vaiko sveikatai,  gyvybei ar saugumui.

Lazdijų rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai teigia operatyviai reaguosiantys į pranešimą ir bendradarbiaus su kitais specialistai – psichologais, socialiniais darbuotojais, policijos pareigūnais – priims tinkamiausią sprendimą, jog būtų užtikrintas vaiko saugumas.

Šias naujoves savivaldybės inicijuoja po tragedijos Kėdainių rajone, kai tėvas į šulinį du savo mažus vaikus, jie žuvo. Skelbta, kad vyras vartojo alkoholį ir smurtavo šeimoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS