Daugėja lietuvių, norinčių išmokti šaudyti: laisvų vietų kursuose gali tekti gerokai paieškoti | kl.lt

DAUGĖJA LIETUVIŲ, NORINČIŲ IŠMOKTI ŠAUDYTI: LAISVŲ VIETŲ KURSUOSE GALI TEKTI GEROKAI PAIEŠKOTI

  • 0

Daugėja lietuvių, norinčių išmokti šaudyti. Kovą į Šiaulių rajone esančią šaudyklą sugūžėjo net kelis kartus daugiau klientų, nei ankstesniais mėnesiais.

Kaip praneša LNK, į Šiaulių rajone įrengtą šaudyklą kasdien kreipiasi vis daugiau žmonių. Vieniems norisi praktikos ar pramogų, kitiems – išmokti savigynos.

Šaudyklos klientai neslepia – Ukrainoje vykstantis karas paskatino juos atvykti čia. 

„Neramūs laikai ir tokia visuotinė gal panika, gal ne panika. Ne dėl baimės kažkokios, o šiaip visada norėjau, tai dabar atsirado papildoma paskata, proga“, – sakė šaudymo besimokantis Modestas.

„Noriu jaustis ramesnis namuose, rūpintis šeimos saugumu, kad būtų galima išvengti marodierių, plėšikų. Noriu būti pasiruošęs visiems gyvenimo netikėtumams“, – sakė Robertas. 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Žinoma, ne visi šaudymo mokosi dėl savigynos ir noro namuose laikyti ginklą. Anot Ernesto, jam praktinis šaudymas – tik vienas laisvalaikio praleidimo būdų.

„Čia tiesiog yra pramoga. Kaip žūklė, kaip mezgimas. Kai pataikai, kažkiek azarto. Ginklo kol kas neplanuoju laikyti su savimi“, – sakė kalbintas vyras.

Anot direktorės, tiesiog pramogaujančių šaudykloje nėra daug. Čia dažniausiai atvyksta tie, kurie nori įsigyti ir savo namuose laikyti ginklą.

Reikia praktikuotis, kad jaustis labai ramiai, nes ginklą, į rankas paėmus pirmą kartą, yra neramu, jį laikai nestabiliai.

„Dažniausiai kreipiasi asmenys, kurie nori ginklų savigynai. Jie tikisi ne tai, kad ginti šalį, tautą, jie nori apginti save ir savo šeimą“, – sakė šaudyklos direktorė Judita Skopienė. 

Vien leidimo laikyti ginklo neužtenka, jeigu asmuo, iškilus problemai, išties nori jaustis saugiai, jis turi nuolat praktikuotis ir mokytis. Ginklas – ne žaisliukas stalčiuje, jį turite įvaldyti. Ginklas yra pavojingiausias įrankis to žmogaus rankose, kuris nemoka juo naudotis. 

„Reikia praktikuotis, kad jaustis labai ramiai, nes ginklą, į rankas paėmus pirmą kartą, yra neramu, jį laikai nestabiliai. Todėl ir stengiuosi gauti kuo daugiau įgūdžių“, – sakė Robertas.

Praktinis šaudymas susideda iš daugelio dalių. Anot instruktoriaus, per pirmąją treniruotę tik maža dalis žmonių perpranta sistemą.

Laisvų vietų kursuose nėra iki vasaros. 

GALERIJA

  • Daugėja lietuvių, norinčių išmokti šaudyti: laisvų vietų kursuose gali tekti gerokai paieškoti
LNK arch.kadrai
Gairės: karas Ukrainoje, šaudymas, LNK turinys, ginklas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS