Degusios „Ekologistikos“ veiklos leidimai nestabdomi dėl teisinių kliūčių | kl.lt

DEGUSIOS „EKOLOGISTIKOS“ VEIKLOS LEIDIMAI NESTABDOMI DĖL TEISINIŲ KLIŪČIŲ

  • 0

Alytuje degusios padangų perdirbimo gamyklos „Ekologistikos“ veiklos leidimai nestabdomi dėl teisinių kliūčių, ketvirtadienį pranešė naujienų portalas 15min.lt.

„Davėm išaiškinimą prokurorui, nes veikla stabdoma tam tikrom aplinkybėm. Tų aplinkybių dabar nėra“, – portalui sakė Aplinkos apsaugos departamento vadovas Vaidas Laukys.

Jis taip pat teigė, kad ne aplinkosaugos pažeidimai ir veiklos leidimai, o priešgaisrinės saugos nebuvimas įmonės patalpose buvo tikroji tokio masto gaisro priežastis.

Aplinkosaugininkai spalio pabaigoje kreipėsi į prokurorus prašydami stabdyti „Ekologistikos“ registraciją Atliekų tvarkytojų valstybės registre ir turimo Taršos leidimo galiojimą.

Aplinkosaugininkai savo prašyme teigė, kad pagal galiojančius įstatymus patys tokių veiksmų imtis negali.

Prokuratūra lapkričio pradžioje nusprendė, kad dėl bendrovės veiklos ribojimo turi spręsti Aplinkos ministerija bei Aplinkos apsaugos departamentas.

Tuo metu Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras Haroldas Urbonavičius teigė, kad abi institucijos turi „pakankamai teisinių priemonių ir privalo priimti sprendimus“.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika taip pat teigia, kad ministerijai pavaldžios institucijos neturi teisinių įrankių stabdyti taršos leidimų.

„Šiuo metu mūsų institucijos neturi teisinių įrankių stabdyti taršos leidimų, todėl buvo kreiptasi į prokuratūrą dėl viešo intereso gynimo ir taršos leidimo stabdymo“, – BNS atsiųstame komentare sakė ministras.

„Mano žiniomis, iki šiol Lietuvoje nebuvo sustabdytas ar panaikintas nė vienas taršos leidimas. Šią teisinę koliziją siūlau taisyti šiandien Seime registruotomis pataisomis, kuriomis būtų galima naikinti leidimą, esant pasikartojantiems veiklos pažeidimams“, – pridūrė jis.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Alytaus mieste ir rajone dėl gaisro iki šiol paskelbta ekstremali situacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS