Dėl galimybių paso – įtampa ir parduotuvių darbuotojams: klientai kaltina juos dėl apribojimų | kl.lt

DĖL GALIMYBIŲ PASO – ĮTAMPA IR PARDUOTUVIŲ DARBUOTOJAMS: KLIENTAI KALTINA JUOS DĖL APRIBOJIMŲ

  • 6

Į parduotuves, kurios iki šiol dirbo be galimybių pasų, nuo penktadienio patekti nebebus taip paprasta. Sveikatos apsaugos ministerija griežtina reikalavimus – nuo šiol parduotuvės, optikos, vaistinės ir turgavietės, kuriose nebuvo reikalaujama galimybių paso, turės du pasirinkimus: arba dirbti tik su galimybių pasais, arba reguliuoti pirkėjų srautus ir vienam pirkėjui užtikrinti minimalų 30 kvadratinių metrų plotą, praneša LNK.

Kyla daug klausimų

Žiemą per karantiną būtinas minimalus plotas vienam žmogui buvo perpus mažesnis. Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė Dalia Matukienė sakė, jog ministerija nepaaiškino, kodėl plotą padidino.

„Mes siūlėme visą kompleksą priemonių, ką reikėtų daryti, kad tie užsikrėtimai nedidėtų ir situacija būtų kitokia, bet mums buvo pasakyta: jūs pasakykit kvadratinius metrus. Tai – viskas, kas domino Sveikatos ministeriją“, – sakė D. Matukienė.

Penktadienį įsigaliojančią tvarką kritikuoja vaistinės, mat joms jokios išimtys taikomos nebus. Tai reiškia, kad mažesnės vaistinės, kurių plotas nesiekia 30 kvadratinių metrų, galės priimti tik po vieną klientą. Vaistininkai sakė, kad dėl to problemų kils miesteliuose ir kaimuose, kur didelių vaistinių nėra.

„Kai kuriuose miesteliuose yra tik vienintelė vaistinė, į kurią pacientai ateina sunegalavę pasikonsultuoti, išsiimti vaisto, nes tokiose vietovėse paprastai ir mažiau skiepijasi, ir patekimas į gydymo įstaigą yra apsunkintas. Nerimaujame, kad teks ilgai stovėti eilėse“, – teigė „Camelia“ vaistinių tinklo atstovė Žiedūnė Juškytė.

Eilėse teks stovėti ir atėjus į prekybos centrus. Jei parduotuvės iki 1,5 tūkst. kvadratinių metrų apsispręs dirbti ne su galimybių pasu, o reguliuoti srautus, tai už prekybos centro durų lauks visi – ir su galimybių pasais, ir be jo.

Dėl visokių įmanomų apribojimų yra kaltinami prekybos tinklai, neva jie patys pasirinko tą daryti.

„Esame linkę kitose parduotuvėse dirbti su ploto ribojimu. Tai reiškia, kad srautus reguliuosime krepšeliais, taip, kaip ir praėjusiais metais per karantiną“, – kalbėjo „IKI“ atstovė Vaida Budrienė.

Didieji prekybos tinklai „Norfa“ ir „Maxima“ taip pat reguliuos pirkėjų srautus mažesnėse savo parduotuvėse, galimybių pasus tikrins tik tose parduotuvėse, kurių plotas viršija  1,5 tūkst. kvadratinių metrų.

„Rimi“ neapsisprendė, kaip elgsis, o „Lidl“, kuris iki šiol galimybių paso reikalavo vos trijose parduotuvėse visoje Lietuvoje, nuo penktadienio galimybių paso reikalaus visose savo parduotuvėse.

„Pamatėme, kad per tą mėnesį, kai buvo įvestas galimybių paso reikalavimas, tie pokyčiai nebuvo labai žymūs, dėl to tikimės, kad ta tendencija kartosis ir toliau. Tikimės, kad klientai tą supras ir palaikys“, – šnekėjo „Lidl“ atstovas Valdas Lopeta.

Jei parduotuvė dirbs tik su galimybių pasu, minimalaus ploto reikalavimas vienam pirkėjui taikomas nebus.

Klientai kaltina parduotuves

Nors sugriežtinimai įsigalios jau rytoj, kai kurie tikino dar nežinantys, kokį variantą pasirinks. „Benedikto turgaus“ Vilniuje vadovė Ilona Drabavičienė sakė, kad sunku rasti apsaugos darbuotojų, kurie prižiūrėtų tvarką.

„Mūsų saugos tarnyba aptarnauja didžiuosius prekybos centrus, ten didžioji dalis darbuotojų dirba. Mes iš jų negauname atsakymo, ar mes gausime papildomai žmonių“, – teigė I. Drabavičienė.

Prekybos tinklai sakė, kad jiems trūksta ne tik darbo jėgos. Šiuo metu dirbantys pavargę dėl nuolatinės įtampos ir besikeičiančių reikalavimų.

„Su įtampa susiduria ir mūsų darbuotojai. Dėl kaukių, dėl galimybių paso, dėl visokių įmanomų apribojimų yra kaltinami prekybos tinklai, neva jie patys pasirinko tą daryti“, – kalbėjo „IKI“ atstovė V. Budrienė.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad nuo šiol galimybių pasą galės gauti ir Lietuvos piliečiai, pasiskiepiję užsienio šalyse. Tiesa, gyventojai turi patys pasirūpinti, kad duomenys apie vakcinaciją užsienyje būtų suvesti e.sveikatą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Idiotai

30 metru,o Žalgirio arenoje,muzikiniame ir tt po renginiu ,,subiniu,,balius-vienas prie kito prilipe,stumdosi.

zigmas

Gana tos nuolankios demokratijos, būtina griežta valstybės valdymo ranka ir pasibaigs tos patyčios lygtai nežinojimo manija ,kad ir seime kur keletas sovietikų rodo savo kvailumą prieš visą Lietuvos sveikatos ministerijos ir vyriausybės kovą su korona virusu tik su sovietikais ir Lukašenkiniais

haha

nauja akcija kas turite gp atsispausdinat ir su markeriu uzrasot sikpopierius ir paduodat apsaugai skanuoti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS