Dėl pažeidimų Teisinės pagalbos tarnyboje – tyrimas | kl.lt

DĖL PAŽEIDIMŲ TEISINĖS PAGALBOS TARNYBOJE – TYRIMAS

  • 0

Teisingumo ministerija sako per auditą nustačiusi, kad Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnyboje (VGTPT) su darbuotojais buvo sudaromos paslaugų teikimo sutartys.

Teisingumo ministerija antradienį pranešė, kad paprašė Valstybinę mokesčių inspekciją ir Valstybinę darbo inspekciją įvertinti, ar buvo tinkamai sumokėti mokesčiai ir užtikrintos darbuotojų teisės.

„Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus išvadose nurodoma, kad VGTP, vykdydama viešuosius pirkimus, pirko administratoriaus, finansinių, teisinių, duomenų įvedimo ir kitas paslaugas iš asmenų, teikiančių paslaugas pagal individualios veiklos pažymas“, – rašoma pranešime spaudai.

Auditorių nuomone, šios pirktos paslaugos atitinka darbo santykių turinį, todėl paslaugų teikimo sutartys, ypač atsižvelgiant į tai, kad paslaugas teikiantys asmenys dažnu atveju papildomai 0,25 etato buvo įdarbinti ir VGTPT, negalėjo būti sudaromos.

Praėjusią savaitę Teisingumo ministerijoje pradėtas tyrimas dėl audito metu nustatytų galimų tarnybinių pažeidimų VGTPT.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS