Pašalinus informacinių sistemų trikdžius atstatyta pasų išdavimo veikla | kl.lt

PAŠALINUS INFORMACINIŲ SISTEMŲ TRIKDŽIUS ATSTATYTA PASŲ IŠDAVIMO VEIKLA

  • 1

Pašalinus informacinių sistemų trikdžius pirmadienio pavakarę atstatyta pasų išdavimo veikla, informavo Migracijos departamentas.

„Šįryt sunkiai veikė Asmens dokumentų išrašymo sistema. Incidentas buvo iš karto perduotas Informatikos ir ryšių departamentui. Dabar sistemos atstatytos ir veikia sklandžiai“, – sakė Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

Dėl sutrikdytos informacinių sistemų veiklos pirmadienį Lietuvoje strigo pasų išdavimas ir Migracijos departamento interneto svetainė. Su trikdžiais susidūrė ir daugiau institucijų.

Dėl su Rusija siejamos programišių grupuotės tebesitęsiančios kibernetinės atakos pirmadienį strigo dalies valstybės institucijų ir įmonių veikla, institucijos perspėja, kad tai gali užsitęsti.

Apie išaugusį paskirstytų paslaugų trikdymo, vadinamųjų DDoS, kibernetinių atakų skaičių Nacionalinis kibernetinio saugumo centras pranešė dar praėjusią savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Reikėtų bet...

Reikėtų džiaugtis kad tik kibernetinės atakos o ne raketinės nors su tokia begalvių valdžios politika galim sulaukti ir raketinės atakos nes ten irgi begalvių valdžia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS