Dėl uždarytos sienos Užsienio reikalų ministerija įteikė notą Baltarusijai | kl.lt

DĖL UŽDARYTOS SIENOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTERIJA ĮTEIKĖ NOTĄ BALTARUSIJAI

Dėl ketvirtadienį uždarytos sienos Baltarusijos ambasadai įteikta protesto nota, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Joje nurodoma, kad buvo pažeistas abiejų šalių Vyriausybių susitarimas dėl sienos perėjimo punktų.

„Baltarusija ketvirtadienio popietę vienašališkai, neinformuodama Lietuvos, ir pažeisdama dvišalėje sutartyje numatytas procedūras, dalinai uždarė sieną su Lietuvą“, – rašoma ministerijos pranešime apie įteiktą notą.

Notoje raginama pateikti paaiškinimus dėl šio dvišalės sutarties pažeidimo ir užtikrinti, kad tokie pažeidimai nepasikartotų.

Baltarusija ketvirtadienio popietę uždarė sieną su Lietuva keleiviniam transportui, motyvuodama saugumo reikalavimais dėl koronaviruso.

Į šalį nebuvo įleidžiami nei baltarusiai, nei užsieniečiai, tačiau krovininio transporto judėjimas nebuvo ribojamas.

Šiuo metu, Lietuvos pasieniečių duomenimis, baltarusiai į šalį vėl yra įleidžiami.

Yra apribojimai užsieniečiams, kurie šiaip važiuoja.

„Judėjimas vyksta. Baltarusijos pasieniečiai į savo teritoriją įleidžia ir išleidžia baltarusius. (...) Matot, vakar tikrai buvo tokių atvejų, kai Baltarusija neįleido savo šalies piliečių, turinčių leidimus nuolat gyventi Lietuvoje ir Estijoje, apskritai, vakar buvo toks pasimetimas Baltarusijos pusėje“, – BNS penktadienį sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas.

Anot jo, taip pat į šalį įleidžiami užsieniečiai, kurie turi darbo vizas, darbo sutartis ar leidimus gyventi Baltarusijoje. Kiti užsieniečiai – neįleidžiami.

„Yra apribojimai užsieniečiams, kurie šiaip važiuoja. (...) Buvo tokių atvejų, kai Ukrainos piliečiai važiavo iš Lietuvos į Baltarusiją ir jų neleido“, – komentavo R. Liubajevas.

Baltarusijoje daugiau kaip du mėnesius vyksta protesto akcijos prieš rinkimus suklastojusį autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

idomu

Kur jis tas notas deda,ten ju jau cielas vagonas,kas is tu notu

Anonimas

prieshmirtinis bulbaso pasispardymas;;o neseniai "dairesi" I Vakaru Europos sajunga... che Oleksai ---mankshtink smegenis bet -----gerai jau nebus ;;;juokiasi is hitlerio usu visa Bialorusss

Čiubaka

nužnike gal ir panaudos pagal paskirtį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS