Valdžia neranda daugiau pinigų mokytojams – vėl ruošiamasi streikui | kl.lt

VALDŽIA NERANDA DAUGIAU PINIGŲ MOKYTOJAMS – VĖL RUOŠIAMASI STREIKUI

  • 3

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga (LŠMPS) nepavykus deryboms dėl didesnio finansavimo prašo Vyriausybės sudaryti ginčo komisiją, kitą savaitę ruošiasi įspėjamajam dviejų valandų streikui.

LŠMPS pranešė, jog su prašymu sudaryti ginčo dėl interesų komisiją kreipėsi į premjerą Saulių Skvernelį, nes ketvirtadienį Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos inicijuotose derybose dėl 2020 metų biudžeto nepavyko rasti sutarimo.

Mokytojus vienijančios profsąjungos susitarimo su Vyriausybe įgyvendinimui po biudžeto pristatymo Seime trūksta 62,2 mln. eurų.

„Liepos mėnesį su ministerija pasirašėme kompromisinį susitarimą. Tačiau ministerija sutarties nevykdo. Galimybės dar kartą nusileisti nematome, todėl ruošiamės dviejų valandų įspėjamajam streikui lapkričio 28 dieną“, – teigia LŠMPS pirmininkas socialdemokratas Egidijus Milešinas.

LŠMPS vienija daugiau nei 10 tūkst. narių visoje Lietuvoje.

Mokytojų streikui paramą yra išreiškusi ir Lietuvos švietimo įstaigų vadovų profesinė sąjunga.

Profsąjunga reikalauja, kad kitų metų biudžete atsispindėtų 2017 metais su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pasirašytas susitarimas dėl papildomų 117 mln. eurų švietimo darbuotojų atlyginimams.

Šiuo metu 2020 metų biudžeto projekte tam numatyta kiek daugiau nei 55 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

generolas-jefreitorius

šarvuočiai labiau reikalingi už mokytojus-taigi rusai puola. Be to ir Nausėda norėtų tokiais pasivažinėti(Abramse jau pasėdėjo, tai dabar nori naujo žaislo)

rms

ydomu ko prie koncervu nestreikavo o tik dabar prie kolchozniku? prie koncervu atlyginimu pakako,o prie kolchozniku jau mazai...juk kas ten organizatorius visiems ne paslaptis...

karo nebus....pinigus plauna Amerikai

Valdžia neranda daugiau pinigų mokytojams – vėl ruošiamasi streikui.....reikalingas galingas streikas......neleist ivisureigiams švaistyti pinigų....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS