Du Lietuvos muitininkai traukiniu per klaidą buvo išvežti į Rusiją | kl.lt

DU LIETUVOS MUITININKAI TRAUKINIU PER KLAIDĄ BUVO IŠVEŽTI Į RUSIJĄ

Du Lietuvos muitinės pareigūnai, penktadienį Rusijos pasienyje tikrinę traukinį Maksva-Karaliaučius, per klaidą buvo išvežti į Rusiją, jie grįžo sekmadienį.

Kaip BNS informavo muitinės atstovas spaudai Vitas Volungevičius, dėl šio incidento tarnyboje atliekamas tyrimas.

„Penktadienį po pietų du Muitinės pareigūnai, nuėję tikrinti traukinio „Kaliningradas-Maskva“, be muitinės leidimo traukinys pajudėjo ir išvežė juos į Kaliningrado sritį. Muitinė iškart kreipėsi į pasieniečius, į Lietuvos Užsienio reikalų ministeriją, buvo informuoti ir konsuliniai darbuotojai. Su pasieniečių pagalba, su Rusijos Federacijos įgaliotinais, buvo išspręstas incidentas ir Muitinės pareigūnai rugsėjo 5-ąją 14 val. sveiki grįžo namo“, – BNS sakė Lietuvos muitinės atstovas.

Be muitinės leidimo traukinys pajudėjo ir išvežė juos į Kaliningrado sritį.

Anot jo, muitininkai Kybartų geležinkelio poste tikrino pašto vagoną, tuo metu keleivius tikrinę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pasieniečiai išlipti iš traukinio spėjo.

Pirmasis apie incidentą informavo naujienų portalas tv3.lt.

V. Volungevičiaus teigimu, šiuo metu vyksta tyrimas, nes traukinys gali pajudėti tik gavęs Muitinės leidimą.

Anot jo, Rusijoje pareigūnai buvo apnakvindinti, jais buvo pasirūpinta. Muitinės atstovas patikino, kad ir anksčiau yra pasitaikę panašių incidentų, kai ir į Lietuvos teritoriją yra per klaidą įvežti Rusijos pareigūnai.

V. Volungevičius taip pat tikino, kad penktadienį apie incidentą viešai nebuvo pranešta dėl informacinės sistemos sutrikimų.

„Mūsų interneto svetainėje buvo sutrikimų, pranešimas buvo parengtas. Pirmadienį kompetetingos institucijos informuotos ir jos atliko veiksmus, kurie priklauso. Mes informavome pirmadienį, penktadienį buvo trikdis su sistema ir tikriausiai pranešimas neįsikėlė“, – paaiškino jis.

Pagal pasirašytą Lietuvos ir Rusijos susitarimą, tokius incidentus sprendžia abiejų šalių valstybės sienos įgaliotiniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pinda

Jaiip gerai..... Gal tų ir nebeparveš.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS