A. Dulkys apie vakcinacijos dokumentų klastojimą: veltėdžiavimas ir valstybės pamatų griovimas | kl.lt

A. DULKYS APIE VAKCINACIJOS DOKUMENTŲ KLASTOJIMĄ: VELTĖDŽIAVIMAS IR VALSTYBĖS PAMATŲ GRIOVIMAS

Pradėjus tyrimus dėl galimai e. sveikatos sistemoje suklastotų vakcinacijos dokumentų, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad tokia nusikalstama schema kelia klausimą ne tik dėl sertifikatą įsigijusių asmenų moralumo, tačiau ir apskritai dėl medikų darbo.

„Tai dar kartą parodo mūsų dviveidiškumą. Man labai gaila, kad yra metamas šešėlis ir pačiai medikų bendruomenei, nes kiekvienas deguto šaukštas kelia abejones apskritai toje sistemoje dirbančiais žmonėmis. Nežinau, ar tie, kurie dalyvavo tose schemose, ar jie apie tai galvojo, ar tai dar vienas individualistinio, o ne holistinio matymo pavyzdys“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė A. Dulkys.

Anot ministro, siekiant bendromis jėgomis kovoti su pandemija, toks elgesys griauna valstybės pamatus.

„Labai gaila, kad tai yra daroma pandemijos metu, nes pavogti iš parduotuvės duonos kepaliuką taikos metu ir pavogti duonos kepaliuką iš kareivio kuprinės, kuris yra fronte, tai mes suprantame, kad yra skirtingas moralinis ir vertybinis skirtumas“, – kalbėjo A. Dulkys.

„Tai yra neracionalumo viršūnė, tai yra aplaidumas, tai yra veltėdžiavimas, tai yra valstybės pamatų griovimas, nes taip nekuriama bendruomenė“, – pabrėžė ministras.

ELTA primena, kad pradėti tyrimai dėl galimų vakcinavimo dokumentų klastojimo. Įtariama, kad nors žmogus skiepytis neatvyko, suvedus į e. sveikatos sistemą randami duomenys apie suleistus skiepus. Šaltinių teigimu, klastojimas galėjo kainuoti nuo 100 iki 500 eurų. Už dokumentų klastojimą tiek paėmusiam, tiek davusiam kyšį gresia bauda, viešieji darbai arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Prokuratūra dėl galimo dokumentų klastojimo pradėjo ikiteisminius tyrimus.

Lietuva ne pirmoji šalis, kurioje pradėti tyrimai dėl skiepų pažymėjimų klastojimo. Graikijoje įtariama, kad vakcinacijos sertifikatai galėjo būti klastojami dešimtyje skiepijimo centrų. Graikijos valdžia padidino iki 5 tūkstančių eurų už suklastotą skiepų, persirgimo ar neigiamo testo pažymėjimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Lauris

Koks ten dokumentas tik šikpoperis kuris skirtas iškrypelems ir pe. Dof. Ilams. Kuris turi buti jau senai panaikintas

ups

tai padaryk tvarką, gi viskas tavo rankose, čia tavo pavaldiniai taip elgiasi....būti ministru tai nereiškia tik rodytis per TV ir kasdien pasakyti po sakinį, kuris prilygsta aiškiaregių ar sinoptikų spėlionėms....O gal veltėdžiauji?

Dulkys pats griauna,

pats šaukia. Panašiai kaip vagis, kuris ragina nevogti. Linksma mūsų šalelėj.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS