A. Dulkys: ekspertai dėl COVID-19 siūlo priimti „rimtas nacionalinio lygio priemones“ | kl.lt

A. DULKYS: EKSPERTAI DĖL COVID-19 SIŪLO PRIIMTI „RIMTAS NACIONALINIO LYGIO PRIEMONES“

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad ekspertai dėl COVID-19 valdymo siūlo priimti „rimtas nacionalinio lygio priemones“, tačiau neatskleidžia, ar sekmadienį gali būti siūlomi griežčiausi judėjimo apribojimai įvedant komendanto valandą.

„Ekspertai, panašu, mums bando parodyti ir pasakyti, kad atėjo metas rimtoms, nacionalinio lygio priemonėms, o ne lokalioms, taškinėms, kadangi mes tiesiog esame paleidę jau iš savo rankų patį valdymą“, – BNS šeštadienį sakė A. Dulkys.

Jis sakė kol kas negalintis sukonkretinti, kokius ribojimus sekmadienį svarstys Vyriausybė, tačiau pabrėžė, kad viena jų bus nukreipta į žmonių judėjimą.

„Tiesiog tai, ką mes su ekspertais aptarinėjome, nagrinėjome prie esamų skaičių, esamos situacijos, žinome, kad reikės priemonių, nukreiptų į žmonių judėjimą, reikės vidinių darbinių priemonių, susijusių su vakcinavimu, su stacionarinio gydymo įstaigų lovų, slaugos, globos įstaigų klausimais, dėl ugdymo įstaigų tarsimės. Galiu įvardinti tik šias kryptis ir pasakyti, kad ekspertai labai pritaria, kad mūsų paskelbtas pagrindinis tikslas ir jo sudedamosios dalys, šita rodiklių kombinacija yra esminė, jei mes norime pajudėti iš mirties taško“, – sakė A. Dulkys.

Pasakiau tiek, kiek galiu – rytoj renkasi Ministrų kabinetas, bus išklausyti galutiniai pasiūlymai, dar kartą bus bendraujama, visi analizuoja, galvoja.

„Pasakiau tiek, kiek galiu – rytoj renkasi Ministrų kabinetas, bus išklausyti galutiniai pasiūlymai, dar kartą bus bendraujama, visi analizuoja, galvoja (...). Aš į šitą klausimą negaliu atsakyti“, – BNS sakė A. Dulkys, paklaustas, ar bus siūloma įvesti komendanto valandą gyventojams draudžiant išeiti iš namų konkrečiomis valandomis.

Jis taip pat teigia, kad terminas, nuo kada nauji ribojimai būtų įvedami, priklausys nuo pačių priemonių.

„Man atrodo, žmonės yra įsitempę, įelektrinti ir yra labai negerai, kai priemonės atšaukinėjamos, kaitaliojamos kas keletą valandų ar dienų. Tad būtų gerai jas apgalvoti“, – tvirtino ministras.

A. Dulkio teigimu, bus siekiama kelių esminių tikslų: kad su COVID-19 užsikrėtusiais kontaktavę asmenys izoliuotųsi per dvi paras, susirgimų skaičius per parą neviršytų 200, o teigiamų testų skaičius, nemažinant jų apimčių, nesiektų 5 procentų, taip pat, kad šimtas žmonių neužkrėstų daugiau nei šimto kitų asmenų.

„Ekspertai pasakė, kad mes tikrai labai tiksliai ir aiškiai tikslus įvardinome, o žmonėms yra labai svarbu žinoti, kokį tikslą norime pasiekti, tada tampa aišku, kad juos pasiekus galima kalbėti apie atpalaidavimą ar tai, kad geriau valdome situaciją“, – teigė A. Dulkys.

Pastarosiomis dienomis naujų susirgimų skaičius per parą perkopė 3 tūkst., registruojama po 30 mirčių. Kadenciją baigusi Sauliaus Skvernelio Vyriausybė nuo šios savaitės vidurio sugriežtino karantino sąlygas, tačiau naujoji valdžia, taip pat ir prezidentas Gitanas Nausėda, sprendimus vadina nepakankamais.

Naujoji Ingridos Šimonytės Vyriausybė sekmadienį renkasi į pirmąjį posėdį, kuriame bus priimami sprendimai dėl pandemijos valdymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (53)

komentatoriams

veryga prieš palikdamas ministeriją,pasirūpino,kad iš durnynų būtų paleisti jo gerbėjai,kad galėtų jį palaikyti ir liaupsinti

vanda

Ne kažkokie ekspertai ar verslininkai turi priiminėti sprendimus, o epidemiologai, nes tik jie supranta situaciją.

Generolas Kutepovas

Susirinko generolai, priešas prie vartų. Ai, tai po triju dienų nuspręsime, ką daryti reikia...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS