A. Dulkys nuo pareigų nušalino Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorių | kl.lt

A. DULKYS NUO PAREIGŲ NUŠALINO RESPUBLIKINĖS ŠIAULIŲ LIGONINĖS DIREKTORIŲ

  • 3

Šiandien sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pasirašė įsakymus dėl Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus Remigijaus Mažeikos nušalinimo nuo einamų pareigų ir laikino išorės administratoriaus paskyrimo nušalinimo laikotarpiu, praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Sprendimą ministras priėmė, gavęs Pokyčių inicijavimo grupės siūlymą dėl R. Mažeikos nušalinimo bei Generalinės prokuratūros pavedimą organizuoti aplinkybių ištyrimą, vadovaujantis Pranešėjų apsaugos įstatymo nuostatomis.

Kaip praneša SAM, pokyčių inicijavimo grupė tokį siūlymą pateikė, įvertinusi visą gautą informaciją bei Valstybinės darbo inspekcijos posėdyje pateiktus faktus dėl ligoninėje potencialiai neužtikrinamos saugios ir psichikos sveikatai žalingos aplinkos. 

Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovas laikinai nušalinimas nuo einamų pareigų nuo gegužės 25 d., kol vyks tyrimas dėl galimai padaryto darbo pareigų pažeidimo. Laikinuoju administratoriumi nuo rytdienos skiriama Česlova Špūrienė. Ministras paves paskirtai laikinai administratorei imtis veiksmų dėl asmenų, kurie gautoje informacijoje pakartotinai minimi dėl galimų darbo drausmės pažeidimų.

Kaip praneša SAM, siekiant maksimalaus objektyvumo, Šiaulių ligoninei administruoti buvo ieškoma žmogus, neturinčio sąsajų su šia gydymo įstaiga. Atsižvelgiant į medikų bendruomenę atstovaujančios organizacijos rekomendacijas, buvo kreiptasi į Česlovą Špūrienę ir gautas jos sutikimas laikinai eiti administratoriaus pareigas Šiaulių ligoninėje. 

Sudaryta komisija Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus R. Mažeikos galimai padarytam darbo pareigų pažeidimui ištirti. Komisijai vadovaus Sveikatos apsaugos ministro patarėja Eglė Butkevičienė. Komisijos išvada ministrui A. Dulkiui turi būti pateikta ne vėliau kaip per 30 darbo dienų.

Teisėsauga šiuo metu aiškinasi prieš kelias savaites nusižudžiusios Respublikinėje Šiaulių ligoninėse dirbusios jaunos medikės mirties aplinkybes. Nelaimė galėjo įvykti dėl mobingo darbo vietoje.

Gydymo įstaigos atstovai teigė, kad Anesteziologijos ir intensyvios terapijos centre nuo 2014 metų rugpjūčio dirbusi anesteziologė-reanimatologė buvo atleista iš darbo dėl šiurkštaus pažeidimo gegužės 6 dieną.

Gairės: Respublikinė Šiaulių ligoninė, medikės savižudybė, mobingas, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pensininkė

ponas Dulkys sakė jau pirmą darbo dieną gavo skundą apie netvarką medicinoje kodėl nieko nesiėmė tiek laiko kol neįvyko nelaimė gal ir ponui laikas atsistatydinti

Aleliuja

pagaliau vieną išgimdė

Ach

Nuo ko prasideda mobingass, ogi gal nuo prezenturos iš kur tas atšalimo būdas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS