A. Dulkys: papildomos karantino priemonės bus susijusios su mažiausiai penkiomis sritimis | kl.lt

A. DULKYS: PAPILDOMOS KARANTINO PRIEMONĖS BUS SUSIJUSIOS SU MAŽIAUSIAI PENKIOMIS SRITIMIS

Paskirtasis sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys įvardijo penkias sritis, kuriose ketinama daryti pokyčius ir įvesti papildomas priemones siekiant užkirsti kelią tolesniam COVID-19 plitimui šalyje.

„Panašu, kad (papildomos karantino – ELTA) priemonės bus susijusios su mažiausiai penkiomis pagrindinėmis sritimis. Vienas dalykas, susijęs tiesiogiai su karantinu ir žmonių judėjimu, kitas dalykas – vakcinacija (...). Trečia – matome, kad situacija gydymo įstaigose yra grėsminga, reikia spręsti lovų skaičių pasiskirstymą, darbo organizavimą. Ketvirtas labai svarbus dalykas yra tai, jog reikia spręsti globos namų ir kitų rizikingų vietų problemas ir, be abejo, greitai peržiūrėti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) procesus, sprendimų priėmimus dėl jo darbo organizavimo“, – teigė naujasis ministras.

Arūnas Dulkys. M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

„Žmonės yra įsitempę, tai stengsimės dirbti ne dienomis, o valandomis. Mano žiniomis, ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė dar šiandien inicijuos (...) posėdį su ekspertais, kur bus labai platus ekspertų ratas, kur bus įtraukiamas ne tik medikų bendruomenės, bet ir švietimo, verslo bei visų kitų žmonių. (...) Visuomenė dar šiandien taip pat bus informuota, kas buvo kalbėta ir kur judame toliau. Ministrė pirmininkė taip pat paskirs dieną ar netgi valandą, kada naujasis Ministrų Kabinetas rinksis į savo pirmą posėdį ir priims sprendimus, kurie bus reikalingi mūsų tikslams pasiekti“, – sakė A. Dulkys.

Pasak A. Dulkio, su ekspertais bus kalbama apie labai konkrečias priemones, kurios padėtų pasiekti geresnius rodiklius.

A. Dulkys taip pat pažymėjo, kad nors šiandien vyksiančiame išrinktosios premjerės Ingridos Šimonytės organizuojamame susitikime su ekspertais nebus aptariamas švietimo ir ugdymo įstaigų darbo klausimas pandemijos metu, tikino, kad „visi sprendimai bus priimami konsultuojantis ne tik su medikų bendruomene, bet ir su švietimo įstaigomis“.

Tuo tarpu paklaustas, kada turėtų įsigalioti naujieji karantino ribojimai ir draudimai, A. Dulkys nedvejodamas atsakė – „vakar“.

„Susivienykime ir siekime to darnaus tikslo (...) Tai, kaip visose srityse keičiasi (susirgusiųjų – ELTA) skaičiai mums nebeleidžia mąstyti apie antradienį ar pirmadienį. Manau, kad taip, kaip leis aplinkybės, bus stengiamasi, kad viskas prasidėtų šiandien, čia ir dabar. Visas Ministrų Kabinetas yra pasiruošęs dirbti paromis, taip, kaip reikės“, – tikino naujasis sveikatos apsaugos ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Algimantas

Noriu padėkoti viešai Gerb. Skverneliui ir Verygai už Jų pastangas. Ačiū.

Algimantas

Visi daro klaidas ir naujoji vyriausybė klaidų neišvengs. Man darosi gėda kai nauja vyriausybė kaltiną senąją. Tuo jie parodo savo nesubrendimą. Pažiūrėsime ne ką kalba o ką padarys.

Mona

Ne reikia panikuoti ir tiketi iškreipta statistika, geriau susivieniti, kviesti savanorius, pastatiti tikrinimo testu stoteles prie įeimu į ptekybos centrus stotys susiburimo vietas. Užkrestus ivesti į internetą, jos greštai tikrinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS