A. Dulkys: Vyriausybė svarstys siūlymą galimybių pasą taikyti nuo 12 metų | kl.lt

A. DULKYS: VYRIAUSYBĖ SVARSTYS SIŪLYMĄ GALIMYBIŲ PASĄ TAIKYTI NUO 12 METŲ

Vyriausybė trečiadienį svarstys siūlymą galimybių pasą taikyti nuo dvylikos metų, patvirtino sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Pasak jo, visų pirma ši iniciatyva bus pristatyta neformaliame ministrų pasitarime, siūlymas kelsis į Vyriausybės pasitarimą, o gali būti – ir Vyriausybės posėdį.

„Taip, šiandien bus šitas (dėl galimybių paso nuo 12 metų) svarstymas. Pradžioj mes aptariam neformaliam pasitarime įvairias idėjas, šiandien Vyriausybės pasitarime pažiūrėsime, kaip tai galėtų būti įgyvendinta konkrečių teisės aktų kontekste ir, jei pasitarime bus sutarta, tas klausimas persikels į Vyriausybės posėdį, gal šiandien, gal kitą savaitę“, – prieš ministrų pasitarimą žurnalistams sakė A. Dulkys.

Pasak jo, vaikams nuo 12 metų galiotų tos pačios taisyklės kaip šiuo metu nuo 16 metų – galimybių paso reikėtų einant į parduotuves, prekybos centrus, pramogų vietas, viešojo maitinimo įstaigas ir t. t.

Taip pat ministras patvirtino, kad svarstoma siaurinti galimybes gauti šį pasą per testavimąsi, tačiau konkrečių siūlymų sakė nenorintis įvardinti, nes dėl jų nesutarta ir tebesvarstoma. Taip pat svarstoma nustatyti, kad mokyklose pradinukams būtų privalomos kaukės, kaip ir vyresniems mokiniams.

Dar viena svarstoma iniciatyva – svarstoma galimybių pasui nustatyti galiojimo terminą, septynis mėnesius.

„Kiek žinau, svarstoma, kad galbūt tai galėtų būti septyni mėnesiai, kadangi matome, kad po keturių mėnesių jau daugeliui pradeda mažėti apsauga, natūralu, kad ir trečio skiepo svarba galimybių paso turinyje labai svarbi“, – kalbėjo ministras.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 3028 nauji COVID-19 atvejai, mirė 30 žmonių. 25 mirusieji buvo neskiepyti arba paskiepyti nepilnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

skruvgriezis

Dulkį reikia būtinai apgręžti...

Visai jau

tiek tas dukys tiek PIŠ vyriausybė išprotėjo.Sakau gal gavo farmacijos mafijos usakymą kuo daugiau vakcinu realizuot? Paskui rinkimus pagal ta apmokės:D):D:

Dulky,

pydere,nelysk prie vaikų!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS