Duris atveriančiuose kino teatruose – griežti reikalavimai: veidą apsidengus šaliku neįleis | kl.lt

DURIS ATVERIANČIUOSE KINO TEATRUOSE – GRIEŽTI REIKALAVIMAI: VEIDĄ APSIDENGUS ŠALIKU NEĮLEIS

  • 0

Kino teatrai atveria duris žiūrovams. Nors „Forum Cinemas“ ir „Multikino“ darbus visu pavėgumu pradės tik penktadienį, tačiau žiūrovai jau buvo pakviesti į įrangos testavimo seansus, pranešė LNK.

„Generalinė repeticija prieš „didijį“ penktadienį – mes taip vadiname savo premjerų dieną penktadienį“, – šyptelėjo „Forum Cinemas“ vadovas Gintaras Plytnikas.

Jis teigė besidžiaugiantis tuo, kad kino teatrai atveria duris. Ramina žinojimas, kaip reikės dirbti. „Visada atsidaryti yra smagiau negu užsidaryti. Nes, kai atsidarai, maždaug žinai, kas tavęs laukia. Kai užsidarai – visiška nežinia. Nuotaika tokia kaip pavasaris po branduolinės žiemos“, – LNK žurnalistams kalbėjo jis.

Galimybe apsilankyti kino teatre džiaugėsi ir pirmieji žiūrovai. „Pagaliau kinas atsirado – pasiilgome, laukiame gerų filmų“, – tarstelėjo į seansą atėjęs vyras. Tačiau atsidariusiuose kino teatruose taikomos griežtos karantino sąlygos. Salės bus užpildytos tik 30 proc., o spragėsių kramsnojimą teks pamiršti. Dabar jie tik kaip puošmena, nes filmo metu draudžiama valgyti, gerti bei nusiimti apsauginę kaukę. O ir pastaroji tinka ne bet kokia. „Reikia dėvėti medicininę kaukę arba respiratorių, kas turi, nes jeigu kažkas norės ateiti su šaliku, paprašysime pasikeisti kaukę, o jei neturės, duosime“, – aiškino G. Plytnikas.

 

 

Formaliai kino teatrai atsidaryti galėjo nuo balandžio 19-osios, tačiau „Forum Cinemas“ direktorius sakė, kad dvi savaitės pasiruošimui buvo palyginti trumpas laiko tarpas. „Aparatūra salėje stovi, bet reikia kiekvieną aparačiuką užvesti, patikrinti, ar jis nesupyko per šešis mėnesius, ar jis tikrai veikia, nes jau po pirmojo karantino buvome supratę, kad jei palieki be priežiūros kino rodymo techniką, tai nebūtinai ji užsives“, – akcentavo G. Plytnikas.

Į seansą atėję žiūrovai sunkiai prisiminė paskutinį žiūrėtą filmą. „Mes kaip tik dabar kalbėjome, kada paskutinį kartą buvome. Žinokite, metai laiko bus tikrai“, – tarstelėjo kino salėje kalbinta moteris.

Kokį filmą žiūrėti šiandien, svarbu ne visiems, kai kurie žiūrovai išsiilgę paties proceso – žmonėms norisi įspūdžių, geros nuotaikos, nes karantinas jau pabodo. 

Kino teatro vadovas pasakojo, kad iššūkiu tapo ir repertuaras, kuris patenkintų tiek jauno, tiek vyresnio amžiaus žiūrovo poreikius. „Su filmais nėra taip, kad kaip elektros mygtuką įjungus vėl viskas šviečia. Tai yra griežtai licencijuota veikla. Mes patys filmų nekuriame ir neplatiname. Mes juos nuomojamės iš platintojų“, – atviravo „Forum Cinemas“ direktorius.

Iššūkių kėlė ir darbuotojų sugrąžinimas – ne visi sutiko grįžti iš prastovų. „Reikėjo atšaukti darbuotojus iš prastovų. Ne visi norėjo grįžti, nors didžioji dalis sugrįžo. Tai irgi džiugina“.

Kino teatras didinti bilietų kainų ir taip atsigriebti už nedarbo laiką neplanuoja. Tačiau neslepia, kad atsitiesti po karantino prireiks tiek laiko, kiek kino salės buvo užvertos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS