E. Misiūnas su Vietnamo ministru aptarė, kaip deportuoti nelegalius migrantus | kl.lt

E. MISIŪNAS SU VIETNAMO MINISTRU APTARĖ, KAIP DEPORTUOTI NELEGALIUS MIGRANTUS

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas penktadienį Vilniuje su Vietnamo viešojo saugumo ministru To Lamu aptarė sausį pasirašytą sutartį dėl spartesnės į Lietuvą atvykusių nelegalių migrantų iš Vietnamo deportacijos bei tolimesnio bendradarbiavimo perspektyvas.

„Šis susitarimas itin svarbus mūsų tarnybų bendradarbiavimui, siekiant nustatyti Vietnamo piliečių tapatybę ir palengvinti jų asmens dokumentų išdavimą, taip pat užtikrinti greitesnį procedūrų vykdymą“, – ministerijos pranešime cituojamas E. Misiūnas.

Susitikimo metu taip pat aptartos ir šalių perspektyvos bendradarbiauti kovoje su organizuotu nusikalstamumu bei kibernetiniais nusikaltimais.

Pasieniečių duomenimis, 2015 metais iš Lietuvos buvo deportuoti 374 vietnamiečiai, užpernai išsiųsta 210 asmenų, 2017 metais – 85 žmonės, o pernai – 122 nelegalūs migrantai.

Šiemet iš Lietuvos į Vietnamą buvo deportuota 12 vietnamiečių, 23 grąžinti Latvijai – šaliai, iš kurios jie pateko į Lietuvą. Šiuo metu Užsieniečių registracijos centre Pabradėje yra trys vietnamiečiai.

Sutartis su Vietnamu pasirašyta siekiant kovoti su neteisėta migracija. Nelegalams iš Vietnamo Lietuva tapdavo tranzitine valstybe, per kurią jie pasiekdavo Vakarų Europą.

Į Lietuvą vietnamiečiai dažniausiai atvykdavo iš Baltarusijos arba Latvijos, o šias šalis pasiekdavo iš Rusijos.

Lietuva sugebėjo deportuoti vietnamiečius ir iki šiol, tačiau procesas buvo kur kas sudėtingesnis ir kartais galėdavo užtrukti metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jau geriau Vietnamas

nei Islamas ar Kinija

sviesos blykstelejimas

TUNELIO GALE............

SUSIJUSIOS NAUJIENOS