Elgesio kultūra paplūdimyje: atkreipia tėvų dėmesį | kl.lt

ELGESIO KULTŪRA PAPLŪDIMYJE: ATKREIPIA TĖVŲ DĖMESĮ

Susiruošus pailsėti prie ežero, stovyklavietėje, prie jūros, miške ar dar kur kitur, taip pat svarbu nepamiršti gerų manierų, sako įvaizdžio konsultantė-trenerė Alvyda Jasilionytė. Pasak jos, be tokių elementarių blogo elgesio viešoje vietoje pavyzdžių, kaip garsi muzika, alkoholio vartojimas ar garsūs komentarai apie aplinkinius, yra ir keletas dalykų, į kuriuos turėtų atsižvelgti šeimos su mažais vaikais.

Pavyzdžiui, paplūdimyje šeimos su mažais vaikais, gerbdamos kitų poilsiautojų ramybę, turėtų įsikurti nuošaliau, sako įvaizdžio konsultantė.

„Jeigu pramogaujame su vaikais, reikėtų įsikurti atokesnėse vietose, nes vaikai kelia daugiau triukšmo ir jiems reikia judesio, sportavimo, žaidimų. Taip pat tėvai turėtų nepamiršti, kad vaikais turi rūpintis jie“, – pasakoja įvaizdžio konsultantė-trenerė.

Taip pat, pasak jos, poilsiautojams nėra labai malonu, kai vaikai viešumoje yra pervystomi ar prausiami nuogi. „Visgi reikėtų vaiką pridengti su rankšluosčiu ar perrengti jį palapinėje ir taip išsaugoti jo privatumą“, – pataria A. Jasilionytė.

Poilsiautojai, kaip pabrėžia specialistė, turėtų gerbti vieni kitus ir nešiukšlinti, garsiai neklausyti muzikos, nevartoti alkoholio, nerūkyti, nelaidyti komentarų apie poilsio kaimynus

„Žmonės iš miesto triukšmo į gamtą važiuoja tam, kad atgautų jėgas, pailsėtų ir grįžtų į darbą su naujomis jėgomis, žvalesni ir kur kas daugiau atsipalaidavę“, – poilsio gamtoje prasmę primena A. Jasilionytė.

Taip pat, pasak A. Jasilionytės, svarbu nepamiršti, kad nuo laikinų kaimynų reikėtų palikti tam tikrą atstumą, kad galima būtų laisvai praeiti.

Daugiau apie etiketą paplūdimyje – pokalbyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Р

Reikėtų padaryti atskirą pležą su vaikais. Nuo jų triukšmo pavargsti daugiau negu nuo darbo dienos. Nesu už alkoholio vartojimą prie jūros, bet nesuprantu, kam tada pristatyta pilna barų su išsinešimui skirtu alkoholiu.

Vakar

II Meln. prie pat gelbėtojų du jaunuoliai plempė alų, prisistatę stiklinių butelių, keikėsi. Šalia poilsiavo vien šeimos su vaikais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS