ESBO pareigūnės kritiką dėl rusiško kanalo stabdymo lėmė informacijos trūkumas | kl.lt

ESBO PAREIGŪNĖS KRITIKĄ DĖL RUSIŠKO KANALO STABDYMO LĖMĖ INFORMACIJOS TRŪKUMAS

  • 0

Europos saugumo ir  bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pareigūnės kritiką Lietuvai dėl rusiško kanalo laidų laikino stabdymo galėjo lemti informacijos trūkumas, įsitikinusi ESBO Parlamentinės Asamblėjos viceprezidentė konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė.

Pasak konservatorės, tokias išvadas ESBO atstovė žiniasklaidos laisvei Dunja Mijatovič padarė dėl informacijos trūkumo, todėl artimiausiu metu V.Aleknaitė teigia jai ketinanti išsiųsti laišką, kuriame paaiškins Lietuvos poziciją.

Parlamentarė teigia, jog pirmiausia reikėtų apsvarstyti klausimą, ar "Pirmasis Baltijos kanalas" iš viso laikytinas žiniasklaidos priemone. "Pagal savo veiklos pobūdį ir turinį jis kur kas dažiau yra Kremliaus propagandos įrankis, naudojamas prieš Baltijos šalis, negu žiniasklaidos priemonė tikrąja šių žodžių prasme", - konservatorių išplatintame pranešime sako Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija trečiadienį nusprendė stabdyti per "Pirmąjį Baltijos kanalą" rodomas Rusijoje rengtas laidas ir paprašė Latvijos laikinai sustabdyti licencijos galiojimą.

ESBO atstovė už žiniasklaidos laisvę D.Mijatovič paragino komisiją peržiūrėti šį sprendimą, nes ji esą menkina žiniasklaidos pliuralizmą. "Bet kokie ribojimai kontroversiškų ar kitokių požiūrių į istorinius įvykius, net jei tai daroma remiantis įstatymu, galėtų galiausiai paveikti žiniasklaidos laisvę", - sakė ji.

Melagingi faktai apie 1991 metų sausį įvykdytą sovietų agresiją paskelbti spalio 4 dienos propagandinėje laidoje "Žmogus ir įstatymas". Laidoje buvo interviu su Vilniaus televizijos bokštą šturmavusios grupės "Alfa" tuometiniu vadu Michailu Golovatovu ir kitais pašnekovais, kurie neigė buvus kariškių ataką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS