ESO: elektros neturi 4,5 tūkst. vartotojų | kl.lt

ESO: ELEKTROS NETURI 4,5 TŪKST. VARTOTOJŲ

  • 1

Dėl stipraus vėjo bei virstančių medžių ir lūžtančių šakų šeštadienį pažeistų elektros linijų laidų, sekmadienį rytą be elektros buvo apie 4,5  tūkst. vartotojų, BNS pranešė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

„Per naktį ESO ir rangovų inžinieriai, dispečeriai bei dešimtys kitų darbuotojų atliko didelį darbą – atnaujino tiekimą daugiau nei 7 tūkst. vartotojų visoje Lietuvoje. Šiuo metu šimtai ESO ir rangovų darbuotojų toliau dirba, kad galėtų kuo greičiau atnaujinti tiekimą 4,5 tūkst. vartotojų. Gedimų skaičius šį rytą siekė 1,1 tūkst.“, – BNS nurodė ESO atstovė Rasa Juodkienė.  

Pasak jos, dabar elektrą vartotojams bando atstatyti 171 brigada (342 inžinierių).

R. Juodkienės teigimu, sudėtingiausi gedimai Kauno regione.

Absoliuti dauguma elektros linijų buvo sugadintos dėl krentančių medžių ir lūžtančių šakų.

„Čia ne tik nutraukta daugybė laidų, kaip ir kituose miestuose, bet ir išverstos atramos. Absoliuti dauguma elektros linijų buvo sugadintos dėl krentančių medžių ir lūžtančių šakų, kurios nutraukia laidus“, – teigė ji. 

Utenos regione dar elektros neturi 1053 vartotojai, Vilniaus – 1036, iš kurių Šalčininkuose – 315, Klaipėdos – 704, (pavyzdžiui, Skuodo rajone – 385 žmonės), Alytaus – 763, iš kurių daugiausiai  yra Marijampolės rajone – 242, Kauno – 431, iš kurių Jonavos rajone  – 180, Šakių rajone – 112 vartotojų.

Šiaulių regione be elektros 511 vartotojų, iš kurių daugiausia Raseiniuose – 354.

Panevėžio regione elektros neturi 58 vartotojai.  

R. Juodkienė įspėja, kad sekmadienio ryte ir dienos metu stiprus vėjas padaryti papildomos žalos gali Šiaulių, Alytaus, Utenos ir Vilniaus regionuose. 

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną daug kur numatomi trumpi lietūs, vietomis su šlapdriba. Kai kur galima perkūnija. Vėjas šiaurės vakarų, gūsiai 15–20 metrų per sekundę, kai kur 21–23 m/s, pajūryje iki 26 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 6 iki 11, pajūryje iki 13 laipsnių šilumos.

Šeštadienio pavakary elektros neturėjo daugiau kaip 20 tūkst. vartotojų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tai

uz ka 30 metu imate pinigus,paleistuves vaikai,jei zmones lieka be energijos staliniam ventiliatoriui paputus!??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS