Eurojustas susidomėjo Lietuvos informacija apie Sausio 13-osios bylą | kl.lt

EUROJUSTAS SUSIDOMĖJO LIETUVOS INFORMACIJA APIE SAUSIO 13-OSIOS BYLĄ

Hagoje su darbo vizitu viešėjęs teisingumo ministras Elvinas Jankevičius sako, kad Lietuvos informacija dėl Rusijos persekiojimo Sausio 13-oios bylos prokurorus ir teisėjus buvo įdėmiai išklausyta ir aptartas tolesnis bendradarbiavimas Eurojusto sistemoje.

„Eurojuste turėjome galimybę išdėstyti Lietuvos poziciją dėl Rusijos spaudimo Sausio 13-oios bylos prokurorams ne tik šios tarptautinės organizacijos vadovams, bet ir kolegijoms nariams“, – sakė ministras.

Teisingumo ministras ES teisinio bendradarbiavimo agentūros prezidentui Ladislavui Hamranui įteikė oficialų laišką, kuriame atkreipiamas dėmesys į Rusijos neteisėtus veiksmus Lietuvos teisėjų ir prokurorų atžvilgiu, kad šie tyrė ir priėmė procesinius sprendimus Sausio 13-osios byloje, taip pat pateikta išsami informacija, susijusi su šia byla. Šis laiškas bus išplatintas visiems Eurojusto kolegijos, sudarytos iš visų 28 ES valstybių atstovų, nariams.

Ministro E. Jankevičiaus teigimu, Rusija gali piktnaudžiauti tarptautiniais bendradarbiavimo susitarimais siekdama areštuoti, sulaikyti ir prašyti išduoti Lietuvos pareigūnus, patiriančius politiškai motyvuotą persekiojimą. „Todėl darome viską, kad tarptautiniai partneriai būtų gerai informuoti apie susidariusią situaciją. Glaudus bendradarbiavimas su Eurojustu leidžia tikėtis tvirto tarptautinės bendruomenės palaikymo, kad trečiosios valstybės nebandytų piktnaudžiauti gerai veikiančio teisinės pagalbos mechanizmo priemonėmis“.

Susitikime ministras pabrėžė, kad Eurojustas atlieka itin svarbų vaidmenį, padėdamas kovoti su organizuotu nusikalstamumu ES erdvėje. „Lietuva remia agentūros siekį gauti iš ES biudžeto jos poreikius atitinkantį finansavimą, nes tai padės užtikrinti efektyvią veiklą“, – sakė E. Jankevičius.

Nuo šių metų pradžios Lietuvos atstovai dirba su 45 tarptautinių bylų tyrimais.

Eurojustas – ES teisinio bendradarbiavimo agentūra, padedanti valstybėms narėms tirti tarptautinius nusikaltimus. Agentūra koordinuoja tyrimus ir baudžiamąjį persekiojimą, kai nusikaltimai yra susiję su dviem ir daugiau ES šalių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS