G. Nausėda atmeta abejones dėl tankų: tai tėra vienas elementas, kritika – nesąžininga | kl.lt

G. NAUSĖDA ATMETA ABEJONES DĖL TANKŲ: TAI TĖRA VIENAS ELEMENTAS, KRITIKA – NESĄŽININGA

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad kritika dėl Lietuvos sprendimo įsigyti vokiškų tankų „Leopard 2“ yra nesąžininga, nes kalbama apie vieną divizijai reikalingą elementą.

Taip jis kalbėjo daliai karo stebėtojų ir analitikų skeptiškai vertinant Lietuvos planus įsigyti būtent šią karinę techniką, o ne dagiau oro gynybos pajėgumų ar dronų.

„Kartais iš sprendimų paimamas konkretus aspektas ir nesuvokiama arba nenorima suvokti, kad viskas tarpusavyje yra susiję, – žurnalistams antradienį sakė G. Nausėda. – Tankų elementas yra vienas iš elementų, žinoma, ne vienintelis.“

Pirkti vokiškų tankų praėjusią savaitę nusprendė Valstybės gynimo taryba (VGT). Toliau derėtis su Berlynu pavesta Krašto apsaugos ministerijai.

„Nekalbame tik apie tankus ir daugiau nieko. Kalbame ir apie rotacinę oro gynybą, ir net turime planų įsigyti patys tam tikrus oro gynybos elementus, kalbame apie visą kompleksą priemonių, kurios bus reikalingos normaliam divizijos egzistavimui ir veikimui“, – kalbėjo šalies vadovas.

„Tankai yra tik vienas elementas, tada tokia kritika yra tiesiog nesąžininga, kada paėmus vieną elementą mėginama daryti plačius apibendrinimus. Nagrinėkime viską kaip kompleksą“, – pridūrė jis.

Diviziją Lietuvoje planuojama įkurti iki 2030 metų, reaguojant į išaugusią Rusijos grėsmę po invazijos į Ukrainą.

Gairės: Gitanas Nausėda, vokiški tankai, Leopard 2, karinė technika, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS