G. Nausėda: jeigu prireiks, turime būti pasiruošę grąžinti karantiną | kl.lt

G. NAUSĖDA: JEIGU PRIREIKS, TURIME BŪTI PASIRUOŠĘ GRĄŽINTI KARANTINĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuva turi būti pasiruošusi, grąžinti karantino režimą, galbūt net griežtesnį nei buvo, jeigu to prireiks galbūt kilus kitoms koronaviruso bangoms.

„Vis dėlto turime būti pasiruošę, jeigu reikės, čia pat įvesti, grąžinti ar net dar labiau sugriežtinti, negu kad buvo, tuos apribojimus tiek atskirų savivaldybių arba miestų mastu, tiek galbūt net ir šalies mastu“, – žurnalistams trečiadienį Naujojoje Akmenėje sakė šalies vadovas.

„Bet čia, aišku, hipotetinė situacija, nes šiandien situacija tikrai yra patraukli, palanki ir ji rodo, kad tikrai labai neblogai susitvarkėme su koronaviruso protrūkio krize“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, karantino švelninimas bet kuriuo metu gali sukelti „viruso paūmėjimą“ – nebūtinai visoje šalyje, galbūt miestuose, kitose teritorijose, todėl šalis turi būti pasiruošusi suvaldyti tokius židinius.

„Iš principo mes karantino požiūriu, apribojimų požiūriu tikrai jau nuėjome nemažą kelio dalį, tačiau turbūt neturėtume pasiduoti iliuzijai, kad tai yra kažkoks automatinis procesas, kuomet kiekvieną savaitę mes vis kažką dar papildomai atpalaiduosime. Tai gali bet kuriuo metu sukelti tam tikrą galbūt viruso paūmėjimą – nebūtinai visos šalies mastu, o, sakykime, kažkokių teritorijų arba miestų mastu ir tokiems židiniams mes turime būti pasiruošę“, – teigė prezidentas.

Karantinas dėl koronaviruso grėsmės paskelbtas kovo 16 dieną, Vyriausybė trečiadienį nutarė karantiną atšaukti nuo birželio 17 dienos, palikti galioti vasario pabaigoje šalyje paskelbtą ekstremalią situaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Sanciu,,kibiras,,

Na jau Prezidenta turim,ojojoj.Burimas is debesu,konkretumo,kaip pernyksciame ruke

Konkretumas..

Tam tikrą galbūt... Galima..Sakykime.. Oi tas mūsų prezidentas...Išlenda iš rūsio, pakalba kažką nekonretaus ir tiek..

Kenas

duoda...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS