G. Nausėda: realu iki vasaros paskiepyti 70 proc. suaugusių žmonių | kl.lt

G. NAUSĖDA: REALU IKI VASAROS PASKIEPYTI 70 PROC. SUAUGUSIŲ ŽMONIŲ

  • 4

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad iki vasaros nuo koronaviruso paskiepyti 70 proc. suaugusių asmenų Europos Sąjungoje (ES) yra ambicingas, bet pasiekiamas tikslas.

Tam reikia užtikrinti didesnius vakcinos gamybos pajėgumus ir paskirstymą, tinkamai pasirengti masiniam skiepijimui, pasirūpinti efektyvia komunikacija, tviteryje ketvirtadienio vakarą rašė G. Nausėda, dalyvaujantis nuotoliniame Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime.

Prieš susitikimą jis teigė, kad ES turėtų siekti iki vasaros paskiepyti kritinę masę visuomenės, taip suformuojant kolektyvinį imunitetą. Prezidentas taip pat sakė, kad su dabartiniais vakcinų pristatymo kiekiais būtų įmanoma paskiepyti mažiau nei trečdalį visuomenės, bet vilčių teikia tai, kad bus patvirtintos kitų gamintojų vakcinos.

ES iki šiol patvirtino dvi vakcinas nuo koronaviruso. Praėjusį mėnesį bendrijos gyventojai pradėti skiepyti „BionTech“ ir „Pfizer“ vakcina, o sausio pradžioje patvirtinta „Moderna“ bendrovės vakcina. Pranešus apie laikiną pirmosios vakcinos tiekimo sumažinimą, ji šiuo metu naudojama tik revakcinacijai.

Lietuva vakcinas nuo koronaviruso perka kartu su kitomis Europos Sąjungos šalimis iš šešių kompanijų – „Moderna, „AstraZeneca“, „Janssen Pharmaceutica NV“, „Sanofi ir GSK“, „BioNTech ir Pfizer“ bei „CureVac“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

varnas

visa seima visa prezidento kompanija toliau visa miesto merija kaimo seniunija visus polit grupes organus o dar visa surinkta sukurta bezmenu tarnyba, biurokratinio aparato, o tada kas liks tada ir seniai pajudės vakcinacijos pompai pusti burbulus juk koki burbula priputės per visa meta nusibodo karantinai ir apgaules juk suauges žmones nori pailsėti vaikams nusobodo tie demagogu nuotoliniai mokslai kurie gero nieko neneša apsaliučiai, juk aš rašau su klaidom bet aš mokinaus ne lietuviu mokykloj, ir ne lenku tėvai name tik lenku kalba kalbėjo o lenkišku mokyklu nebuvo kaune, lankiau rusu mokykla, o kas dabar viksta vaikai turi ,lietuviu tėvus mokyklas kokios juk man tik reikėjo pasvajoti bet nebuvo šito juk mums kam tas nuotolinis ir dėl kuo naudingas kas atsakys juk grinas blogis varomas vaikams, kokie procentai reikalingi, žala daroma šeimoms vaiku auklejimui,

NENURODĖ METUS

Mėnesį nurodė, o 2023 - 24 metus nenurodė...Tai apskaičiuota pagal dabartinius tempus.

1

save skepik ir savo seima
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS