G. Nausėda: Sausio 13-oji – ir pergalės džiugesio, ir netekties diena | kl.lt

G. NAUSĖDA: SAUSIO 13-OJI – IR PERGALĖS DŽIUGESIO, IR NETEKTIES DIENA

Lietuvai trečiadienį minint Sausio 13-osios įvykių trisdešimtmetį, prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad šią dieną švenčiame pergalę prieš brutalią jėgą, kartu minėdami ir skausmingas netektis.

Prezidentūroje uždegęs vienybės ir atminimo žvakutę, LRT televizijai jis teigė, kad minint Sausio 13-ąją, jausmai visuomet bus mišrūs dėl iškovotos laisvės ir žuvusiųjų aukos.

„Šiandien, turbūt, tai yra ir džiugesio diena, nes vis dėlto tai buvo pergalė. Bet mes visada minėsime tuos žmones, kurių tuo metu netekome, kurie buvo sužeisti. Yra artimieji, kurie iki šiandien jaučia tą netekimo skausmą“, – sakė prezidentas.

Prezidentūros išplatintame pranešime šalies vadovas pabrėžė, kad minint laisvės gynėjų netektį, Sausio 13-oji kartu yra ir „tautos vienybės, piliečių pergalės prieš brutalią jėgą diena“.

Jis pabrėžė, kad žmonės 1991-ųjų sausį būrėsi jausdami, kad „kartu gali nuversti kalnus“.

Tikrai, tuo metu mes nei ginklų turėjome, bet mes turėjome tvirtą valią, turėjome labai aiškų tautos apsisprendimą, kad norime būti laisvi.

„Tikrai, tuo metu mes nei ginklų turėjome, bet mes turėjome tvirtą valią, turėjome labai aiškų tautos apsisprendimą, kad norime būti laisvi, nepriklausomi ir, aš galvoju, priešas tai matė ir dėl to pralaimėjo“, – sakė G. Nausėda.

Jis pabrėžė, jog šalies gyventojai su pilietiškumo iššūkiais susiduria ir šiuo metu, kartu kovojant su koronaviruso pandemija, dalis jų dovanoja savo jėgas ir laiką siekiant įveikti šį naują pavojų.

Šalies vadovas taip pat prisiminė 1991-ųjų Sausio 13-ąją pasitikęs Vokietijoje, kur tuo metu studijavo, tačiau žmona ir tėvai budėjo Klaipėdoje prie visuomeninių patalpų. Pats G. Nausėda sako po savaitės protestuodamas dėl šių žudynių su Lietuvių bendruomene keliavęs į Boną, tuometinę Vakarų Vokietijos sostinę ir tuomet davęs sau pažadą ilgesniam laikui Lietuvos nebepalikti.

„Norėjosi viską metus grįžti. Bet tėvai sako: tu negrįši. Net ir prisiskambinti tuo metu buvo sudėtinga“, – tvirtino prezidentas.

Lietuva trečiadienį mini Laisvės gynėjų dieną, pagerbdama sovietų agresijos aukas 1991 metų sausio 13-ąją.

GALERIJA

  • G. Nausėda: Sausio 13-oji – ir pergalės džiugesio, ir netekties diena
  • G. Nausėda: Sausio 13-oji – ir pergalės džiugesio, ir netekties diena
  • G. Nausėda: Sausio 13-oji – ir pergalės džiugesio, ir netekties diena
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Alfoncas

As jums sakau,LT ateina galas ES neliks 2025m taip ,kad ruoskites stovet eilese prie tusciu vitrinu,sitie buozgalviai ispardave musu turta, praskolino LT ruoskites...

Sunku

Sunku vienytis su mazumos isrinkta valdzia kuri islenda ir kalba apie vienybe o po to priima karo policijos istatyma ir leidzia tuos pacius zmones trypti Tautai ponas prezidentas taip ir neatsake klausimo kas finansavo jo rinkimu kompanija Tauta laukia prezidento atsakymo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS