Gausėja Lietuvoje gyvenančių užsieniečių: pokytis – dėl karo pabėgėlių | kl.lt

GAUSĖJA LIETUVOJE GYVENANČIŲ UŽSIENIEČIŲ: POKYTIS – DĖL KARO PABĖGĖLIŲ

  • 1

Š. m. liepos 1 dieną Lietuvoje gyveno 145 118 užsieniečių. Jų dalis bendrame Lietuvos gyventojų skaičiuje per metus didėjo ir dabar sudaro 5,13 proc.

Palyginus su praeitų metų tuo pačiu laikotarpiu užsieniečių skaičius išaugo beveik 60 proc. Šis pokytis yra dėl karo Ukrainoje pabėgėlių, kuriuos priima Lietuva.

Šiuos skaičius pateikęs Migracijos departamentas toliau skelbia, kad šį pusmetį pirmą kartą Europos Sąjungoje pritaikytas laikinos apsaugos mechanizmas – 50 167 Ukrainos gyventojams suteikta laikinoji apsauga Lietuvoje.

Per pirmąjį pusmetį užsieniečiams iš viso išduoti 62 194 leidimai laikinai gyventi (LLG) Lietuvoje ir tai yra beveik 430 proc. daugiau nei praeitų metų tą patį laikotarpį per kurį buvo išduoti 14 482 LLG. Šie pokyčiai taip pat susiję su karo pabėgėliais iš Ukrainos.

Imigracija į Lietuvą ir toliau auga: atmetus laikinus leidimus gyventi, išduotus karo pabėgėliams iš Ukrainos, gavusiems laikiną apsaugą (apie 38 tūkst.), leidimų gyventi išduota 14 proc. daugiau nei per praėjusį pusmetį ir 40 proc. daugiau nei per analogišką pernai metų laikotarpį.

Nuo 2021 m. pradėtas e. rezidento kortelių išdavimas užsieniečiams, norintiems naudotis Lietuvoje teikiamomis administracinėmis, viešosiomis ar komercinėmis el. būdu teikiamomis paslaugomis. Šį pusmetį jau išduotos 104 e. rezidento kortelės, kai per praeitus metus iš viso buvo išduotos 116 e. kortelių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Labai

lengva nustatyti - ar ukrainietis ar rusas. Reikia tik pasakyti "Slava Ukraini" - ukrainietis atsakys :"Herojam slava", o rusas myks arba atsakys ką nors, bet tik ne tai. Jiems liežuvis neapsiverčia pagerbti kovotojus už Ukrainą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS