Generalinis komisaras: šiais metais turime šviesą tunelio gale | kl.lt

GENERALINIS KOMISARAS: ŠIAIS METAIS TURIME ŠVIESĄ TUNELIO GALE

  • 13

Per pirmąjį šių metų pusmetį 48 pareigūnais daugiau papildė policiją, nei ją paliko, sako generalinis komisaras Renatas Požėla.

„(...) šiais metais tikrai turime šviesą tunelio gale – liepos 1-osios duomenimis, 48 pareigūnais daugiau atėjo į sistemą, nei išėjo“, – pirmadienį išplatintame naujienų portalo LRT interviu sakė pareigūnų vadas.

„Aišku, viščiukus skaičiuoja rudenį, bet tikimės, kad tos tendencijos stabilizuos situaciją ir po truputį pareigūnų skaičius pradės augti“, – pridūrė jis.

Per pastarąjį dešimtmetį policininkų Lietuvoje sumažėjo maždaug 1,9 tūkstančio. R. Požėlos teigimu, policijos sistema sensta, o tą lemia kelios priežastis. Pirmoji – mokymo sistema.

„Vis dėlto šiuo metu nesame pasiekę, kad turėtume pakopinę mokymo sistemą, tokią, kokia buvo tais laikais, kai aš mokiausi Policijos akademijoje. Šiuo metu tikrai intensyviai dirbame su Mykolo Romerio universitetu, kad sukurtume [sistemą], kad jaunas žmogus, įstojęs į policijos mokyklą, ją pabaigęs, galėtų stoti iš karto į antrą Mykolo Romerio universiteto kursą“, – kalbėjo generalinis komisaras.

Aišku, viščiukus skaičiuoja rudenį, bet tikimės, kad tos tendencijos stabilizuos situaciją.

„Kitas dalykas yra pensijų sistema. Visada buvau už tai, kad pati geriausia pensijų sistema yra tokia, kuri neskatina žmonių išeiti į pensiją“, – sakė R. Požėla.

„Tai reiškia, kad kiekvieni pradirbti metai žmogui kaupia papildomų lėšų pensiniam laikotarpiui ir, pavyzdžiui, žmogus, pradirbęs vidaus reikalų sistemoje apie 35-erius metus, tarkime, gautų 70–80 proc. visų faktinių gautų pajamų, kai jis dirbo sistemoje“, – pridūrė jis.

Trečioji priežastis – pareigūnai renkasi kitas teisėsaugos institucijas, kur galima uždirbti panašiai, tačiau atlikti mažiau funkcijų.

2022 metais Lietuvoje dirbo per 7,5 tūkst. pareigūnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

tik

tas /tunelis/ gristas akmens bruku /abonento/ islupto is Gedimyno pr ir vedancio i pragara tik ta /sviesa/ tai feikynis atspindys kurenamu lauzu smalos katilu savai hebrai sutalpint vyksta d id ysis rusiavimas pppz=0

bigcatwar

...lengviau nauja padaryt,kaip ta is sovietskos milicijos isigimusi gydyt....

Pastebėjimas

Tikrai padaugėjo policininkų. Surinko iš gatvės,kurie geba stumdyti savo žmones!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS