Geriausių disertacijų autoriams – prezidento sveikinimas | kl.lt

GERIAUSIŲ DISERTACIJŲ AUTORIAMS – PREZIDENTO SVEIKINIMAS

  • 3

Prezidentas Gitanas Nausėda nuotoliniu būdu pasveikino mokslininkus, kurių 2019 m. apgintos disertacijos buvo atrinktos kaip geriausios ir pelnė jiems laureatų vardus.

„Šiandienos pasaulis mums taip akivaizdžiai rodo, kad mokslas, žinios ir jų prasmingas taikymas gali išspręsti mus ilgai kamuojančias problemas, atsirandančius naujus iššūkius ir brėžti tvaraus, žalio gyvenimo perspektyvą. Jūs esate tie žmonės, kurie vedini smalsumo, žinių poreikio, atradimo džiaugsmo skonio jau dabar sukūrėte pačias geriausias disertacijas Lietuvoje. Tikiu, kad šios savybės tik stiprės ir taps ne tik Lietuvos mokslo ir inovacijų varomuoju varikliu, bet leis ir Europai, pasauliui dar tvirčiau žygiuoti ateities perspektyvos keliu, kur mokslo žinios mums visiems padės gyventi geriau“, – sveikindamas sakė šalies vadovas.

Geriausios humanitarinių ir socialinių mokslų disertacijos nominacijos nugalėtoja tapo Lietuvos kultūros tyrimų institute Lauros Petrauskaitės apginta disertacija „Matas Menčinskas ir jo amžininkai: menininkų migracijos reikšmė 20 a. pirmos pusės Lietuvos dailės modernizacijai". Geriausia gamtos, technologijos, medicinos ir sveikatos, bei žemės ūkio mokslų disertacija – Kauno technologijos universitete Tito Braukylos apgintas mokslo darbas „Triogerio bazės fragmentą turinčių funkcinių molekulių optoelektronikai sintezė ir tyrimas".

Anot prezidento, mokslas – nepaprastai didelė vienijanti jėga, neturinti sienų. Šalies vadovas išreiškė viltį, kad visų autorių mokslo kūrybos kelionei po pasaulį ne tik pradžią, bet ir puikius namus suteiks Lietuvos mokslo institucijos ir įstaigos. Bendraudamas su mokslininkais, valstybės vadovas palinkėjo, kad, būdami svarbūs Lietuvos ambasadoriai, nešdami pasauliui žinią apie save, neš ją ir apie Lietuvą.

Geriausios disertacijos konkursas – tai jau keturioliktus metus organizuojama tradicija. Konkursui buvo pateikta 60 disertacijų. 39 iš jų apgintos fizinių, technologijos, biomedicinos ir žemės ūkio, 21 – socialinių ir humanitarinių mokslų srityse. Šiais metais mokslininkų komisija, sudaryta iš 157 ekspertų, atrinko geriausias disertacijas. Laureatais pripažinti 11 jaunųjų mokslininkų. Geriausių 2019 m. disertacijų laureatams bus perduotos šalies vadovo padėkos.

GALERIJA

  • Geriausių disertacijų autoriams – prezidento sveikinimas
  • Geriausių disertacijų autoriams – prezidento sveikinimas
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Astronomas Romualdas Zubinas E.p. rzubinas@gmail.com

SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA BUVO ĮMINTA PER 450 SENIAUSIŲJŲ KULTŪRŲ ( Hetitų, šumerų, majų, khmerų, indų, kiniečių, japonų, keltų, graikų, egipto, ir t.t.) ŠALTINIŲ! JUOSE BUVO RASTA INFORMACIJA IŠ SENIAUSIOS PRAEITIES! ŠI INFORMACIJA LEIDO PAŽINTI - KAS, KADA bei KODĖL VYKO? KAS ir KODĖL VYKSTA? KAS ir KODĖL VYKS? ATEITYJĘ! LAIKAS PASAULIUI ŽINOTI, KAD NUO 2500- jų metų, ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE, BUS TIKTAI VIENAS METŲ LAIKAS - VASARA ir DIENA! PIETINIAME - NAKTIS ir ŽIEMA!? TAI TAI TĘSIS iki 3500-jų metų!!!

Astronomas Romualdas Zubinas E.p. rzubinas@gmail.com

157 EKSPERTAI IKI ŠIOL DAR NEŽINOJO, KAD PRIEŠ 15 METŲ LIETUVOJE INŽINIERIUS, ASTRONOMAS, GEOFIZIKAS, ROMUALDAS ZUBINAS, PIRMAS PASAULYJE, YRA ATRADĘS TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS!? GAL EKSPERTAI KNYGŲ NESKAITO?? TAD KAS JIE PER EKSPERTAI?!

Astronomas Romualdas Zubinas E.p. rzubinas@gmail.com

LIETUVOS PREZIDENTUI, UNIVERSITETAMS ir DAUGELIUI MOKSLININKŲ , ASMENIŠKAI BUVAU ĮTEIKĘS KNYGAS, KURIUOSE PRANEŠAMA , KAD SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA YRA ATRASTI TREČIĄSIS IR KETVIRTASIS ŽEMĖS AŠIES FIZINIAI JUDĖJIMAI, KURIE NESUNKIAI PAAIŠKINA - KAS ir KODĖL ŽEMĖJE VYKO? KAS ir KODĖL VYKSTA? BEI KAS IR KODĖL VYKS ATEITYJE?!? PASAULIS BE LIETUVIŲ KALBOS NIEKADA NEGEBĖS ĮMINTI ŽEMĖS RAIDOS PASLAPTIESI KADA LIETUVIAI ATSITOKĖS IR PRANEŠ PASAULIUI APIE LIETUVOJE PADARYTUS PASAULINIUS ŠIOS EROS ATRADIMUS?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS