Grėsmių nacionaliniam saugumui vertinime G. Nausėda norėtų matyti ir vidaus grėsmes | kl.lt

GRĖSMIŲ NACIONALINIAM SAUGUMUI VERTINIME G. NAUSĖDA NORĖTŲ MATYTI IR VIDAUS GRĖSMES

Lietuvos žvalgybos kasmet teikiamame grėsmių nacionaliniam saugumui vertinime prezidentas Gitanas Nausėda norėtų matyti ir įspėjimus apie šalies vidaus grėsmes.

„Esu įsitikinęs, kad vidinės grėsmės turi būti atspindimos net ir mūsų nacionalinio saugumo ataskaitose, kaip lygiavertės, o gal net kai kuriais atvejais – ir svarbesnės, palyginti su išorinėmis grėsmėmis“, – ketvirtadienį laidai  „DELFI Dėmesio centre“ sakė jis.

Paklaustas, ar tai nebūtų kišimasis į vidaus politiką, G. Nausėda sakė, kad klausimas „yra pagrįstas“.

Esu įsitikinęs, kad vidinės grėsmės turi būti atspindimos net ir mūsų nacionalinio saugumo ataskaitose.

„Bet šiandien turbūt neatrasčiau nė vieno politiko, kuris imtų neigti, kad Lietuvoje neegzistuoja socialinė atskirtis, ar kuris imtų tvirtinti, kad visi mes gyvename gerai, ar kad nėra didelių regioninių skirtumų. Tai yra nesunku pagrįsti skaičiais, mūsų ne tik išorinės, bet ir vidinės migracijos rodikliais“, – sakė jis.

Vidinėmis grėsmėmis be socialinės atskirties prezidentas įvardija ir žmonių nepasitikėjimą teismais.

„Taip, jautru būtų, turbūt, valdančiajai partijai ar koalicijai, kuri laikytų, kad čia tokiu būdu priekaištaujama jai. Bet nepaisant to, tai reikia daryti, nes kalbėti tik apie vieną priežasčių grupę reiškia tiesiog neapibūdinti situacijos tokia, kokia ji yra“, – pridūrė G. Nausėda.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Manau

Kad tikrai mūsų šalies viduje vyksta negerai.O tai valdančiųjų kaltė.Jie kažkam esa priklausomi,nes taip naikinti tautą yra tikras genocidas.Ir išvaryti gabius tautiečius svetur,o priimti svetimtaučius.Tai čia nesuvokiamas dalykas.Graudu darosi.Kol sėdės senieji komunistai gero šalyje nelauki.

Jo

Vidaus grėsmė Karbauskis kuris naikina Lietuvą, ir Tamoševskis su savo lenkų rinkimų akcija.

Jonas

Kol seime tunos sarasiniai-isverstaskuriai tol nieko gero nesitikekite,PONE PREZIDENTE.Kodel VSD ir jūs taip ginate juos.GAI IR PATYS TOKIE ESATE?ATVERKITE ARCHYVUS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS