Gruodžio 5-ąją siūloma minėti kaip Padėkos savanoriams dieną | kl.lt

GRUODŽIO 5-ĄJĄ SIŪLOMA MINĖTI KAIP PADĖKOS SAVANORIAMS DIENĄ

  • 45

Trys konservatoriai inicijuoja Padėkos savanoriams dieną.

Jie parengė Atmintinų dienų įstatymo pataisą, kad gruodžio 5-oji būtų minima kaip Padėkos savanoriams diena.

„Pandemijos metu naujai atsiskleidė savanorystės reikšmė visuomenei. Savanoriai aktyviai prisideda ir padeda kovojant su virusu įvairiose srityse“, – teigia vienas projekto autorių Andrius Kupčinskas.

Anot jo, dėl koronaviruso plitimo paskelbus karantiną savanoriai Lietuvoje padeda rizikos amžiaus žmonėms apsirūpinti maistu ir vaistais, patruliuoja gatvėse ir viešosiose erdvėse, budi skambučių centruose, įvairiomis formomis padeda medikams, policijos pareigūnams ir kitų tarnybų žmonėms.

„Be jų efektyvaus prisidėjimo, atsakingo požiūrio ir kilnaus darbo, kova su virusu tiek valstybinėms institucijoms, tiek nevyriausybinėms organizacijoms būtų sunkesnė dėl žmogiškųjų išteklių trūkumo“, – tvirtina A. Kupčinskas.

Jungtinių Tautų Organizacijos iniciatyva gruodžio 5 dieną minima Tarptautinė savanorių diena už ekonominę ir socialinę plėtrą, dar vadinama Savanorystės diena.

Ji skirta supažindinti visuomenę su savanorių veikla, jų tarnybomis ir skatinti žmonių norą įvairiose srityse pasiūlyti savo paslaugas.

Pasak konservatoriaus, nepaisant to, daugelis šalių turi savo savanorių pagerbimo dienas.

Šiuo metu Atmintinų dienų įstatyme yra 69 minimos datos.

Rašyti komentarą
Komentarai (45)

Kaunietis

Kreivasnuki niekse dink is eterio please

Vel

Tas P........ Lenda valdžion Tegu suka eina dirbt P.....ras!

Eik tu Kupčiuk...

ir negrįžk į Kauną niekada, nes kai pamatom tavo "intelektualią" fizionomiją, pradeda vaidentis "auksinis tualetas" ir aptriušęs miestas. Kai nieko doro neveiki tame Seime, tai nors tokių iniciatyvų ėmiesi, siekdamas bent taip į istoriją patekti. Bet tau stengtis nereikia - Kauno istorijoje tu jau visam gyvenimui, tik ne iš geros pusės, žinoma.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS