Grupė parlamentarų karantino metu siūlo mokėti priedus pareigūnams | kl.lt

GRUPĖ PARLAMENTARŲ KARANTINO METU SIŪLO MOKĖTI PRIEDUS PAREIGŪNAMS

Kelios dešimtys įvairioms frakcijoms priklausančių Seimo narių registravo pataisas, kad karantino metu 60–100 proc. dydžio priedus prie algos, kaip ir židiniuose dirbantys medikai, gautų ir pareigūnai.

Projektas numato, kad priedai būtų mokami statutinių įstaigų pareigūnams ir darbuotojams, kurie karantino metu vykdo jiems priskirtas funkcijas arba dirba pavojingų ligų židiniuose. Priemokos dydį lemtų atliekamų funkcijų pobūdis, sudėtingumas ir atsakomybės lygmuo.

Pataisas registravo 38 įvairių frakcijų parlamentarai, daugiausiai – iš opozicinių konservatorių, liberalų, socialdemokratų frakcijų bei Seimo narių Mišrios grupės, bet yra ir keli valdantieji, tarp jų ir vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

„Statutiniai pareigūnai ir daugybė darbuotojų, kaip ir medikai, kasdien dirba pavojingų veiksnių veikiamose vietose, užtikrina karantino sąlygų laikymosi kontrolę, susiduria su tiesiogine rizika užsikrėsti pavojinga liga. Šiandien jiems nėra tinkamai atlyginama, todėl privalome šią situaciją taisyti“, – pranešime sako projektą inicijavęs Seimo narys Vytautas Bakas.

„Policininkams, ugniagesiams gelbėtojams ir kitiems pareigūnams turi būti teisingai atlyginta už darbą riziką sveikatai keliančiomis sąlygomis“, – sako kita projekto iniciatorė konservatorė Rasa Petrauskienė.

Projekto iniciatoriai įstatymo pakeitimą siūlo taikyti nuo karantino Lietuvoje pradžios, kad pareigūnai gautų priedus už darbą nuo kovo 16 dienos.

Seimas anksčiau yra priėmęs pataisas, kuriomis per karantiną koronaviruso židiniuose dirbantiems sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams 60–100 proc. pakeltas atlyginimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Romas

Kokie gali būti priedai aš buves policijos pareigunas 1991 m prie seimo būdejau 360 val per mėnesį ir už tai negavom jokių priedu ir gavome atlyginimą tik už 168 val kaip visi Lietuvos piliečiai ir dėl to jokių pinigu nereikalavome mes buvome Lietuvos patriotai ir tai tęsėsi 4 mėnesius ir rizika sveikatai ir gyvybei buvo daug didesne.O ką aš dabar matau kad užaugo tokia karta kuriems rupi tik pinigai ir jokio patriotizmo man labai gėda dėl tokiu pareigūnu tokiu sunkiu laiku dar nori iš mūsų visu pasipelnyti kur jūsų patriotizmas ar jums nėra gėda pareigunai dirbkit Lietuvai kaip mes policijos veteranai dirbom ir nereikalavome visokiu priedu ir didesniu algų.

Šoferis

uz ka jiems moketi jeigu be armijos pagalbos nesusitvarko

Pilietiškas

O darželių pedagogams, kurie tiesiogiai kontaktuos su vaikais ir jų tėvais nuo gegužės 18 d. negaus priedų? Ar, kaip visada, tegul pedagogai dirba pusvelčiui, o kai kitiems parūpinami priedai, jie negauna ir jų?!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS