Hagos teismas leido Lietuvai įstoti į Ukrainos bylą prieš Rusiją | kl.lt

HAGOS TEISMAS LEIDO LIETUVAI ĮSTOTI Į UKRAINOS BYLĄ PRIEŠ RUSIJĄ

Tarptautinis Teisingumo Teismas Hagoje leido Lietuvai įstoti į Ukrainos bylą prieš Rusiją dėl karo nusikaltimų, ketvirtadienį pranešė teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

„Visiškai šviežiai esame informuoti, kad šią savaitę Tarptautinis Teisingumo Teismas patvirtino ir leido Lietuvai įstoti į bylą „Ukraina prieš Rusiją“, (...) džiaugiamės, kad gavome patvirtinimą, kad galime įstoti į šią bylą, įstojame ir dabar per mėnesį turime pateikti savo rašytinius paaiškinimus“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė ministrė.

Kalbėdama apie Rusijos atsakomybę E. Dobrowolska pabrėžė, kad karas tęsiasi ir epizodų, dėl kurių prieš Rusiją pradėti tyrimai, vis daugėja, kaip ir tarptautinę bendruomenę sukrėtęs Kachovkos hidroelektrinės užtvankos susprogdinimas šią savaitę.

Džiaugiamės, kad gavome patvirtinimą, kad galime įstoti į šią bylą, įstojame ir dabar per mėnesį turime pateikti savo rašytinius paaiškinimus.

„Kiekvienas naujas epizodas vertinamas ir dėl to labai kartais sudėtinga pasakyti, kiek tų kaltinamųjų aktų bus, kiek kaltinamųjų epizodų, dėl kokių sudėčių, iki šiol stebime karą, naujus epizodus, įsivertinti masto turbūt niekas dabar negalėtume, nes mes kalbame ne tik apie karo nusikaltimus, mes kalbame apie padarinius, kurie vienareikšmiškai palies bendruomenę, infrastruktūrą, gamtą“, – kalbėjo teisingumo ministrė.

Lietuva pernai oficialiai pateikė prašymą prisijungti prie Ukrainos bylos prieš Rusiją dėl karo nusikaltimų Tarptautinio Teisingumo Teisme Hagoje.

Ukraina, Lietuva ir kitos regiono šalys taip pat siekia, kad Rusijos agresijos nusikaltimus nagrinėtų specialus tribunolas, kuris atsakomybėn leistų patraukti ir Kremliaus vadovus.

Gairės: Teisingumo ministerija, Ukrainos bylą prieš Rusiją, hagos teismas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS