Į Apeliacinio teismo teisėjas siūloma Kauno apygardos teismo teisėja J. Vasiliauskienė | kl.lt

Į APELIACINIO TEISMO TEISĖJAS SIŪLOMA KAUNO APYGARDOS TEISMO TEISĖJA J. VASILIAUSKIENĖ

Į Apeliacinio teismo teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas siūloma Kauno apygardos teismo teisėja Jurga Vasiliauskienė.

Už jos kandidatūrą per neeilinį Teisėjų tarybos posėdį pirmadienį balsavo 16 jame dalyvavusių narių.

Kadenciją Apeliaciniame teisme šiuo metu baigia Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas Albinas Bielskis, pirmininkavęs kolegijai, nagrinėjusiai koncerno „MG Baltic“ (dabar –„MG Grupė“) politinės korupcijos bylą. A. Bielskis savo kadenciją baigia gruodžio pabaigoje.

„Teisininko darbą dirbau 20 metų, pretendavimas į Apeliacinį teismą yra daugelio teisininkų, teisėjų turbūt asmeninė ir profesinė svajonė. Nuosekliai siekiau to savo darbu, tai nuoseklus, pamatuotas žingsnis. Manau, kad mano profesinė veikla ir asmeninės kompetencijos buvo įvertintos atrankų metu. Savo profesines žinias labai noriu, ir, manau, galiu taikyti Apeliaciniame teisme, savo žiniomis galiu prisidėti prie tiek šio teismo, tiek teismų geresnio darbo vertinimo,“ – per posėdį kalbėjo pretendentė.  

2013–2018 metais J. Vasiliauskienė dirbo Kauno apylinkės teisme, 2018 metų pabaigoje pradėjo dirbti Kauno apygardos teisme, kur nagrinėja baudžiamąsias ir administracinių nusižengimų bylas.

Ji apibūdinama kaip stropi, atidi, dėmesinga, pagarbi, korektiška, nešališka, dalykiška ir komunikabili teisėja.

Atrankos komisija 48 metų J. Vasiliauskienę įvertino kaip vieną tinkamiausių eiti Apeliacinio teismo teisėjos pareigas.

„Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjai labai atsakingai vertino pretendentus, skyrėme tikrai labai daug laiko. Neturime jokių abejonių dėl pretendentės, nepaisant reitingavimo, jeigu kam kiltų klausimų, kodėl ne pirmas. Pretendentė neabejotinai yra tarp stipriausių žmonių, teisėjų nuomone, kurie nekelia abejonių. Džiaugsimės pretendente, jei visos procedūros susiklostys sėkmingai ir kuo greičiau“, – per posėdį sakė Apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Ernestas Rimšelis.

Atrankos komisija daugiausiai balų skyrė Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų skyriaus teisėjui Arūnui Budriui. A. Budrys surinko 94,37, J. Vasiliauskienė – 92,77  balo.

Apeliacinio teismo teisėjus skiria prezidentas Seimo pritarimu, o dėl teisėjų paskyrimo, paaukštinimo, perkėlimo ar atleidimo iš pareigų prezidentui pataria Teisėjų taryba. Kokį rinktis pretendentą ir teikti jo kandidatūrą, galutinai nusprendžia šalies vadovas.

2018 metais, dirbdama Kauno apylinkės teisme, J. Vasiliauskienė nagrinėjo buvusios Nacionalinės žemės tarnybos vadovės Daivos Gineikaitės bylą. D. Gineikaitė pripažinta kalta dėl piktnaudžiavimo siekiant nuslėpti girtumą, teisėja jai skyrė 20,7 tūkst. eurų baudą.

Atrankoje į Lietuvos apeliacinio teismo teisėjus taip pat dalyvavo Vilniaus apygardos teismo teisėjos Jurgita Kolyčienė, Eglė Gruodienė, Julita Dabulskytė-Raizgienė, šio teismo teisėjai Ugnius Trumpulis ir Darius Pranka, Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios teisės katedros lektorius Audrius Juozapavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS