Į ES Teisingumo Teismo teisėjus pretenduoja du kandidatai, generalinius advokatus – keturi | kl.lt

Į ES TEISINGUMO TEISMO TEISĖJUS PRETENDUOJA DU KANDIDATAI, GENERALINIUS ADVOKATUS – KETURI

  • 1

Į Europos Sąjungos (ES) Teisingumo Teismo teisėjus pretenduoja du Lietuvos teisininkai, į generalinius advokatus – keturi, antradienį pranešė Teisingumo ministerija.

Atrankoje į teisėjus dalyvauja šiame teisme jau dirbantis Irmantas Jarukaitis bei Paryžiaus advokatų kolegijos advokatas Mažvydas Michalauskas.

Generalinio advokato konkursas rengiamas pirmą kartą. Į šias pareigas pretenduoja buvęs teisingumo ministras, dabar specializuotos advokatų kontoros „Bartkus ir partneriai“ advokatas, partneris ir vadovas Gintautas Bartkus, advokatas Laurynas Didžiulis, M. Michalauskas ir buvęs Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas, dabar teisėjo pareigas einantis Europos Sąjungos Bendrajame Teisme Rimvydas Norkus.

Pretendentus vertins speciali darbo grupė. Ji sudarys kandidatų, atitinkančių reikalavimus ir surinkusių ne mažiau kaip aštuonis vertinimo balus iš dešimties, sąrašą.

Šis sąrašas bus teikiamas premjerei Ingridai Šimonytei, kad ji, įvertinusi kandidatūras, pateiktų Vyriausybei motyvuotą siūlymą dėl vieno kandidato į ES Teisingumo Teismo teisėjus ir vieno – į šio teismo generalinius advokatus.

Vyriausybė, prezidentui pritarus, siūlydama kandidatus taip pat turės pasikonsultuoti su Seimu.

ES Teisingumo Teismą sudaro 27 teisėjai ir 11 generalinių advokatų, jie skiriami valstybių narių bendru sutarimu šešerių metų kadencijai.

Šis teismas prižiūri Europos Sąjungos institucijų aktų teisėtumą, užtikrina, kad valstybės narės laikytųsi iš sutarčių kylančių pareigų ir nacionalinių teismų prašymu aiškina ES teisę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

prasom perskaityt visa sarasa , ydomu

kokia siandiena tu pretendentu vietos rinkos kaina ....??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS