Į kariuomenę bando patekti per teismą | kl.lt

Į KARIUOMENĘ BANDO PATEKTI PER TEISMĄ

Teisme – byla, kurioje mergina kaltina kariuomenę atsisakant ją priimti tarnauti neva dėl to, jog turi daug tatuiruočių. Kariuomenės atstovai sako, kad nei tatuiruotės, nei auskarai, nei kiti kūno gražinimai neužkerta kelio tarnybai, tačiau gali būti kitų aplinkybių.

Mergina, kuri žiniasklaidai nenori komentuoti, rašo, kad kelią į kariuomenės gretas jai užkirto karo medicinos tarnyba: „Likti tarnauti aš negalėjau, nes kariuomenės medicinos ekspertė, psichiatrė nusprendė, kad tokių kaip aš nereikia. Galutinės priežasties taip ir nežinau, bet panašu, kad turiu per daug tatuiruočių, todėl neatitinku standarto ir keliu pavojų sistemos stabilumui“.

Mergina rankų nenuleido, kreipėsi į teismą.

„Pareiškėja prašė panaikinti dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos ekspertinį nutarimą, kuriuos ji buvo pripažinta netinkama atlikti karo tarnybą. Taip pat pareiškėja prašė įpareigoti atsakovą šį klausimą spręsti iš naujo. Pirmasis teismo posėdis įvyko birželio 26 d., tačiau bylos nagrinėjimas iš esmės nebuvo pradėtas, kadangi, siekiant išsamiai ištirti bylos aplinkybes, yra būtina surinkti papildomų įrodymų, taip pat bus kviečiami liudytojai“, – sakė Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų atstovė spaudai Marija Varanavičiūtė.

Kariuomenė sako, situacija jiems žinoma, tačiau kol laukiama teismo sprendimo šio atvejo konkrečiau nekomentuoja. Tačiau teigia, kad tatuiruotės neužkerta kelio tarnauti, jas turi nemažai karių. Esmė – ne kūno gražinimas, o fizinė ir psichinė kandidato būklė.

„Garbės sargybos kuopos kariai negali jų turėti matomose vietose. Tai yra plaštakos, kaklas, veidas, viskas ko nedengia uniforma. Kiti kariai gali turėti net ir matomose vietose, aišku, jos tik turi būti neįžeidžiančio turinio, neprovokuojančios, ne rasistinės. Nė vienas iš tokių dalykų tiesiogiai nėra priežastis užkirsti kelią į kariuomenę. Nėra tokio sąrašo, kad jeigu žmogus turi, sakykim, tunelius ausyse, tai jis jau negali automatiškai ateiti į kariuomenę“, – teigė Lietuvos kariuomenės atstovas kpt. Gintautas Ciunis.

Šiuo metu teismų verdikto laukia dar 2 žmonės, apskundę kariuomenės sprendimą neleisti jiems tarnauti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Teisingai nusprendė kariuomenės psichiatrai- tai mergai ne visi namie. Nors...pažįstama kosmetologė tik džiaugėsi, sako, pas ją geriausias biznis- tatuiruočių šalinimas nuo šiknos ar p....dos. Jaunos kvaišos prisitatuiruoja, o kai ateina į protą- prašo panaikinti. Tai ta ir čirškina jas lazeriu..

...

Tai gal ir generolu galima teismo keliu tapt? :/

Šiaip bjauriai

atrodo tos tatuiruotės, ypač didelės, aiškiai matomos....Kaip reptiloidai jie , jos atrodo visuomenėje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS