Į Lietuvą neįleisti keturi pakistaniečiai su futbolo sirgalių pasais | kl.lt

Į LIETUVĄ NEĮLEISTI KETURI PAKISTANIEČIAI SU FUTBOLO SIRGALIŲ PASAIS

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai penktadienio naktį užkirto kelią į Lietuvą patekti keturiems pakistaniečiams su Pasaulio futbolo čempionato sirgalių pasais.

Automobiliu į Lietuvą iš Baltarusijos bandę įvažiuoti pakistaniečiai neturėjo į Europos Sąjungą būtinų patekti Šengeno vizų.

„Apie 1 valandą nakties per Medininkus automobiliu Lietuvos sieną bandė kirsti keturi pakistaniečiai, bet jie nebuvo įleisti, nes neturėjo Šengeno vizų“, – BNS sakė sustiprintu režimu birželį dirbančių pasieniečių vadas Renatas Požėla.

Karaliaučiaus srityje ketvirtadienį buvo sužaistos futbolo rungtynės tarp Anglijos ir Belgijos.

Nors tai buvo paskutinės pasaulio čempionato rungtynės su Lietuva besiribojančiame Rusijos eksklave, pasieniečiai žada dar kurį laiką dirbti aukštesnėje parengtyje.

Pareigūnai nerimauja, kad dalis sirgalių iš skurdesnių šalių gali naudotis nemokamai po Rusijos teritoriją leidžiančiais keliauti sirgalių pasais tam, kad galiausiai nelegaliai patektų į Europos Sąjungą.

Pasieniečiai baiminasi, kad dalis nelegalių migrantų gali laukti čempionato pabaigos, tikėdamiesi mažesnio pareigūnų budrumo.

„Dirbsime sustiprintu režimu tiek, kiek reikalaus mūsų grėsmių vertinimas, bent jau mėnesį, kitą tai tikrai“, – kalbėjo R. Požėla.

Po ketvirtadienio rungtynių sirgaliai specialiais tranzito per Lietuvą traukiniais sėkmingai grįžo į pagrindinę Rusijos dalį, jokių incidentų neužfiksuota, pridūrė jis.

Anksčiau birželį 35 tūkst. žiūrovų talpinančiame Karaliaučiaus futbolo stadione buvo sužaistos trejos rungtynės.

Daugelis sirgalių į Karaliaučių stebėti rungtynių vyko traukiniais, nes turint vadinamąjį sirgaliaus pasą kelionės jais buvo nemokamos.

Pasieniečiai per birželį valstybės sienos iš viso neleido kirsti 37 žmonėms su sirgaliaus pasais, neturėjusiems Šengeno vizų arba keliavusiems su netvarkingais asmens dokumentais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

tai tik ziedeliai ,pasienis kiauras is kur tie nuodeguliai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS