Į pusiaukelės namus Alytuje persikėlė pirmieji nuteistieji | kl.lt

Į PUSIAUKELĖS NAMUS ALYTUJE PERSIKĖLĖ PIRMIEJI NUTEISTIEJI

  • 0

Šią savaitę iš Alytaus pataisos namų į netoliese esančius pusiaukelės namus perkelti pirmieji nuteistieji. Du vyrus pagal nustatytus kriterijus atrinko Nuteistųjų perkėlimo į pusiaukelės namus komisija, pranešė Kalėjimų departamentas.

Pusiaukelės namuose, įsikūrusiuose šalia Alytaus pataisos namų, iš viso gyvens iki 20 nuteistųjų. Jie galės mokytis, dirbti, jiems bus taikoma intensyvi, individuali ir grupinė socialinė pagalba.

Pusiaukelės namuose negalės apsigyventi nuteisti už labai sunkius nusikaltimus ir kuriems paskirta laisvės atėmimo bausmė viršija dešimt metų, nuteisti už nusikaltimus žmogaus seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui, nuteisti už nusikaltimus, padarytus priklausius nusikalstamam susivienijimui arba nuteistieji, įtraukti į linkusiųjų pabėgti ar užpulti įskaitą.

Ši įstaiga dalinai finansuojama Norvegijos finansinio mechanizmo lėšomis, čia dirbsiantys pareigūnai apmokomi kolegų iš Norvegijos ir Lietuvos.

Alytuje esantys pirmieji Lietuvoje pusiaukelės namai buvo atidaryti kovo mėnesį.

Gegužės viduryje pusiaukelės namai atidaryti Marijampolėje. Kiek vėliau juos planuojama atidaryti Pravieniškėse ir  Vilniuje. 

Tikimasi, kad pusiaukelės namai palengvins nuteistųjų integracijos į visuomenę procesus, juose apsigyvens motyvuoti, nepriekaištingo elgesio kaliniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS