I. Šimonytė ir A. Dulkys pasveikino medikus: esate įkvėpimas mums visiems | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ IR A. DULKYS PASVEIKINO MEDIKUS: ESATE ĮKVĖPIMAS MUMS VISIEMS

  • 0

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pasveikino šalies medikų bendruomenę Medicinos darbuotojų dienos proga ir palinkėjo jiems stiprybės.

„Gerbiami medikai, tikiu, kad kada nors apie koronaviruso pandemiją galėsime kalbėti kaip apie iššūkį, kuris atskleidė pačias geriausias žmonių savybes. Apie laikotarpį, kurio simboliu tapo medicininė kaukė, o visas pasaulis buvo virtęs karo lauko ligonine. Tačiau šiandien dar ne pasakojimų, bet kasdienio heroizmo laikas. Šiandien Jūs esate priešakinėje fronto linijoje ir kovojate už kiekvieną gyvybę, atiduodami visas jėgas, rizikuodami savo sveikata, atskleisdami savo profesijos svarbą. Noriu dar kartą Jums padėkoti. Esate ne tik gelbėtojai, bet ir įkvėpimas mums visiems. Labai vertinu Jūsų darbą. Stiprybės Jums“, – sakoma premjerės sveikinime.

A. Dulkys savo sveikinime pabrėžė, kad medikų darbas šiandien tampa veikiau sąžinės, kantrybės ir atvirumo, o ne tik garbės reikalu.

Arūnas Dulkys

„Sveikinu jus visus profesinės dienos proga. Labai vertinu kiekvieno iš jūsų indėlį į sveikatos apsaugos sistemą, ypač pastaraisiais metais.

Iš tiesų nėra mato, kuriuo jūsų indėlis galėtų būti išmatuojamas. Galbūt galima būtų skaičiuoti valandomis, dienomis ar mėnesiais, tačiau laikas šiuo metu, rodos, eina kitaip nei anksčiau. Galima būtų skaičiuoti žmonių viltimi, tikėjimu ir pagarba jūsų kasdieniam darbui. Šiandien jūsų darbas tampa veikiau sąžinės, kantrybės ir atvirumo, o ne tik garbės reikalu.

Esate ne tik gelbėtojai, bet ir įkvėpimas mums visiems. Labai vertinu Jūsų darbą. Stiprybės Jums.

Ar pastebėjote, kad tai, kas buvo prieš metus netikėta ir gąsdino, šiandien jau tapo kone kasdienybe. Nesakau, kad nebeliko nerimo, baimės, nežinomybės. Nėra lengva toji kasdienybė, toli gražu. Tačiau tai – naujoji realybė, kurioje gyvename. Ir panašu – dar reikės laiko, kol viskas daugiau mažiau stos į vietas. Ši naujoji realybė mums dovanojo paradoksą – buvome priversti užsidėti kaukes, tarsi paslėpti savo išorinius bruožus, tačiau iš tiesų atidengėme mūsų tikruosius veidus. Viktoras Hugo yra pasakęs, kad „kančia bei darbas yra du tikri žmogaus veidai“.

Prisiminkime svarbiausią gyvenimo dėsnį, kuris yra įkvepiantis, suteikiantis vilties ir stiprybės, ypač tuomet, kai būna sunku: šiandien prasidėjo dar viena diena – gyvenimas tęsiasi. Aš džiaugiuosi, kad jūs esate šio gyvenimo dalis“, – sakoma sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio sveikinime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS