I. Šimonytė: mūsų pareiga, jog Holokaustas niekuomet nebūtų pamirštas | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ: MŪSŲ PAREIGA, JOG HOLOKAUSTAS NIEKUOMET NEBŪTŲ PAMIRŠTAS

  • 20

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, jog privalu padaryti viską, kad Holokaustas nebūtų pamirštas ir neapykantos sėklos niekada nebeįleistų šaknų.

„Tikiu, kad praeities pripažinimas ir mokymasis iš jos yra vienintelis kelias kurti įtraukesnę ir tolerantiškesnę visuomenę. Holokaustas nebuvo izoliuotas istorijos įvykis. Tai buvo šimtmečius trukusio antisemitizmo nuostatų, diskriminavimo ir dehumanizavimo kulminacija”, – darbo vizitą Izraelyje sekmadienį pradėjusi sakė premjerė.

„Mūsų visuomenėse buvo pasėtos neapykantos sėklos, ir mes turime išlikti budrūs, kad užtikrintume, jog jos niekada daugiau nebeįleistų šaknų”, – pažymėjo I. Šimonytė, apsilankiusi Yad Vashem Pasaulio Holokausto atminimo centre Jeruzalėje.

Pasak jos, Yad Vashem Holokausto memorialas kartu yra ir Lietuvos, netekusios dviejų šimtų tūkstančių savo piliečių žydų, tragedijos liudijimas.

„Ši tragedija niekuomet nebus pamiršta ir išliks amžinai atvira žaizda. Mūsų visų pareiga yra užtikrinti, kad skaudi tiesa niekuomet nebebūtų dangstoma ir rastų vietą mūsų širdyse“, – pagerbusi per Antrąjį pasaulinį karą nužudytų žydų aukas kalbėjo ji.

Premjerė taip pat susitiko su centro pirmininku Dani Dayanu (Dani Dajanu), su kuriuo aptarė Lietuvai ir Lietuvos žydų bendruomenei svarbias aktualijas, Holokausto atminties vietų ir Lietuvos žydų bei jų indėlio į šalies istoriją pagerbimą, būtinybę nepalikti vietos totalitarinių ideologijų simboliams ir šių režimų bendradarbių įamžinimui vietos viešosiose erdvėse, bendradarbiavimo su Yad Vashem galimybes švietimo srityje.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro duomenimis, iki Holokausto pradžios Lietuvoje gyveno apie 208 tūkst. žydų.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Anonimas

Kodel slepemi straipsniai,kodel nuimami,

valdzios mes neturim,tik parsidaveliai sedi seime,

Kodel nera zydu lietuvoje kurie myletu lietuva,gerbtu , stai,ukrainos zydas Gardonas,jis myli ,gerbia ukraina kovoja uz ukraina,o kusu zydai tik naikina lietuva,vagia,afioras sudaro,niekina vietinius zmones,save zydai iskelia auksciau visu kitu zmoniu,stai zydai sedeje KGB po siai dienai juodina lietuvius,kirsina,pati faina drasko akis zmonems,o jug pati sedejo,vadovavo komunistu partijai,nei gedoa,nei sazinnes musu zydai neturi,dievo zydai nebijo,save laiko dievais,o del simunytes nera ka ir kalbeti,jeigu galitu ji mus isduotu ir siandien,

šalom !

- kodėl jūs žydai visada į klausimą atsakote klausimu ? - a kas jums teip pasakė ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS