I. Šimonytė ramina: dėl kelionių ribojimų užsienyje esantiems lietuviams neturėtų kilti rizika | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ RAMINA: DĖL KELIONIŲ RIBOJIMŲ UŽSIENYJE ESANTIEMS LIETUVIAMS NETURĖTŲ KILTI RIZIKA

  • 2

 Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako neturinti informacijos, kad į užsienį šiuo metu iškeliavę lietuviai galėtų ten įstrigti, jeigu Europos Sąjungoje būtų nuspręsta įvesti galimus kelionių ribojimus dėl Pietų Afrikoje aptikto naujos atmainos COVID-19.

„Šiuo metu tokios informacijos neturime“, – interviu Eltai teigė I. Šimonytė.

Premjerė akcentuoja, kad, net ir įvedus ribojimus keliaujantiems iš Pietų Afrikos asmenims, suvaržymai būtų nepalyginamai švelnesni, negu kad būdavo taikomi panašiu atveju praėjusiais metais.

„Yra buvę atvejų, kai reikėjo labai skubiai daryti sprendimus prieš praėjusias Kalėdas. Lietuva ne viena, bet kartu su kitomis Baltijos valstybėmis ir su Lenkija apribojo susisiekimą su Jungtine Karalyste, nes tuo metu vadinamosios britiškos atmainos rizika buvo didelė ir tie sprendimai buvo labai skubiai priimti“, – prisiminė ji.

„Man atrodo, kad susisiekimo apribojimas tuomet su Jungtine Karalyste mūsų atveju buvo nepalyginamai didesnis nei apribojimai, jei jie būtų nustatyti susisiekimui su Afrikos valstybėmis“, – tikino I. Šimonytė.

ELTA primena, kad penktadienį, Belgijoje užfiksavus pirmąjį naujos atmainos koronaviruso atvejį, į Lietuvą grįžtant iš septynių Pietų Afrikos valstybių buvo įvesti nauji ribojimai – asmenys, sugrįžę iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR), Zimbabvės, Mozambiko, Lesoto, Botsvanos ir aplinkinių valstybių, privalo izoliuotis ir atlikti PGR testus, nepaisant jų turimo imuniteto.

„Dabar yra priimta griežta priemonė keliaujantiems arba buvusiems tose šalyse (…). Gali būti priimami tokie sprendimai ir visiškai visiems keliautojams. Šiandien iki pietų buvo vienokia informacija, ji yra besikeičianti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė- Motiejūnienė.

Ji teigia, kad dėl naujos atmainos koronaviruso gali būti priimami ir griežtesni sprendimai – testuotis privalėtų visi iš užsienio sugrįžę asmenys.

„Neabejotinai turime per mažai informacijos, kokia tai atmaina ir kokią žalą ji daro. Mes nežinome, kiek išplitę, todėl pirmoje eilėje yra prevencinės priemonės, kad nebūtų didelio įvežtinių atvejų skaičiaus, nes neabejotinai jie būtų įvežtiniai. Jeigu mes matytumėme besikeičiančią situaciją, neabejotinai gali tekti kalbėti apie griežtesnes priemones”, – aiškino viceministrė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Aha ))))) supratau

Šalies viduje PRIEVARTINIAI skiepai ir net vaikų vakcinacija , o grįžtantiems iš šalių kuriose nustatytas nauja viruso mutacija , ponia Šimonytė , sako nesijaudinti ? Izoliaciją jiems priverstinę nors 10 dienų , ponia Šimonyte !!!! Kol nesiimsite " rėžimo " skraidūnams , tol netikėsiu nei vienu žodžiu , kad norite " gero " lietuvaičiams kurie ramiai dirba ir augina vaikus - vakcinavimas ! Tik nuo kokios mutacijos? Ir ar tos vakcinos efektyvios ? Užknisot .

Vyktoras

kurvos tie keliautojai tik visokio brudo priveza

SUSIJUSIOS NAUJIENOS