I. Šimonytė: V. Rupšio nuompinigių istorija pakenkė jo kaip kariuomenės vado reputacijai | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ: V. RUPŠIO NUOMPINIGIŲ ISTORIJA PAKENKĖ JO KAIP KARIUOMENĖS VADO REPUTACIJAI

  • 17

Generolo Valdemaro Rupšio nuompinigų istorija pakenkė jo kaip kariuomenės vado reputacijai, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Kažkuria prasme situacija yra panaši su savivaldybių tarybų narių „čekiukais“ ir visomis tomis praktikomis, kai yra kažkokios kompensacijos skiriamos ir tų kompensacijų kartais stengiamasi yra maksimaliai išlaikyti šeimoje. Mano nuomone, tai yra nepateisinama ir tada, kai mes kalbame apie savivaldybių tarybų narius, bet pati sistema tokių kompensacijų, ji deja, bet sukuria prielaidas“, – žurnalistams trečiadienį sakė premjerė.

„Tai šiuo atveju man turbūt yra apmaudžiausias dalykas tas, kad tai yra šiaip smūgis reputacijai, ir reputacijai žmogaus, kuris yra kariuomenės vadas, kuris yra pavyzdys kariams, pavyzdys didelei daliai visuomenės“, – pridūrė ji.

Naujienų portalas „15min“ antradienį pranešė, kad kariuomenės vadas kas mėnesį gauna beveik pusės tūkstančio eurų vadinamuosius butpinigius, už juos Vilniuje nuomojasi butą iš savo sūnaus.

Jis pats paskelbus šią publikaciją pranešė, jog nuomos sutartį su sūnumi nutraukė, nors teigė interesų konflikto nematantis.

Prezidentas Gitanas Nausėda kariuomenės vado sprendimą už butpinigius nuomotis butą iš savo sūnaus pavadino klaida ir paragino ją ištaisyti, o tada grįžti prie svarbių gynybos klausimų.

I. Šimonytė sakė mananti, kad pareigūnams geriausiai būtų skirti tokį atlyginimą, kad jie iš jų galėtų įsigyti visus reikiamus dalykus ir panaikinti sistemą, skatinančią panašias schemas ar sudarančią galimybes patekti į dviprasmiškas situacijas per neapsižiūrėjimą.

„Daug paprasčiau yra stengtis mokėti pareigūnams ir kitiems valstybės tarnautojams tokį darbo užmokestį, kad jie galėtų visa tai tiesiog nusipirkti“, – sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Viktoras

Jeigu kariškis turi stuburą, atsilaikys nuo ant jo lajančių

Įdomu ką galvoja

Įdomu ką pasakytų šiuo klausimu Šimonytės patarėjas Šurajevas?

Nesupratau ?

O čekių istorija , seimo nariams ir ministrams , reputacijai nepakenkė ? Pati ponia laaabai buvote už švietimo ministrę . Argumentas - leido reglamentas ! Klaiku nuo konservatorių politinės veidmainystės .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS