Į Vilnių atskraidinta 5 tūkst. reagentų koronaviruso tyrimams (vaizdo įrašas) | kl.lt

Į VILNIŲ ATSKRAIDINTA 5 TŪKST. REAGENTŲ KORONAVIRUSO TYRIMAMS (VAIZDO ĮRAŠAS)

Vilniuje sekmadienio vakarą nusileido Lietuvos karinių oro pajėgų transporto lėktuvas „Spartan“ su 5 tūkst. reagentų, reikalingų koronaviruso tyrimams.

„Nusileido Vilniuje 20 val. 18 min.“, – BNS sakė krašto apsaugos ministro patarėja Vita Ramanauskaitė.

Reagentai atgabenti iš Kinijos per Belgiją. Ši siunta turėtų leisti pradėti aktyviau vykdyti tyrimus dėl koronaviruso.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad netrukus Lietuvą turėtų pasiekti papildomai daugiau nei 25 tūkst. reagentų.

Anot ministerijos, šiuo metu yra užsakyta beveik 200 tūkst. reagentų, toliau dirbama ties kitais užsakymais.

„Šiąnakt Lietuvos užsakymas, kurį sudarys 6 tūkstančiai reagentų, pajudės iš dar vienos tolimos šalies, o ryt dieną dar kitas užsakymas – per 3 500 reagentų – pajudės iš Europos ir greitu metu nauji kiekiai pasieks mūsų šalies laboratorijas“, – pranešime spaudai teigė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Ministerijos teigimu, taip pat užsakyti greitieji testai medikams ir pareigūnams. Tikimasi, kad jie taip pat bus pristatyti be trikdžių.

Lietuvoje iki šiol nustatyti 129 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, viena moteris mirė.

Visame pasaulyje patvirtinta per 300 tūkst. infekcijos atvejų, mirė per 13 tūkst. žmonių.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Bite

5 tukstanciai regentu tai nedaug,ziurek kol visas seimas issitirs ,bei visi gimines ir artimieji ir grizsiems is kitu saliu vel neliks.O jiems tai kaip medikams ,policininkams ir kitiems darbuotojams kurie tiesiogiai susieje su uzikretusiais. butinibe pasitikrinti.

Petras Mureika: ekspol.pareig......

Rusijos mokslininkai pradėjo vakcinos nuo naujojo koronaviruso prototipų bandymus ir planuoja veiksmingiausią iš jų pristatyti birželį, pranešė valstybinio biotechnologijos instituto laboratorijos vadovas.

Petras Mureika: ekspol.pareig......

..vien reagentų dėl viruso nustatymo neužtenka, reikia daugiau apsaugos ir dezinfekavimo priemonių.,.. o Rusijoje jau iššifravo koronaviruso genomą, tam, kad galėtų kurti vakciną... .........Pirmasis Rusijos lėktuvas iL76-asis (su kuriais teko ir man skraidyti TSRS laikais) pakilo sekmadienį ir jau nusileidęs Pratica di Mare kariniame aerodrome netoli Romos. Nuskrido į Italiją 9 Rusijos transportiniai kariniai lėktuvai... ...lėktuvais į Italiją nuskraidinta apie šimtą žmonių, įskaitant virusologus ir epidemiologus iš Rusijos gynybos ministerijos, turinčius „didelės tarptautinės patirties kovojant su epidemijomis“. Ministerijos teigimu, anksčiau šie ekspertai dalyvavo kovojant su Ebolos, afrikinio kiaulių maro ir juodligės protrūkiais. ..............taip kad vietoje to, kad palaikyti su kaimynais draugiškus santykius, Lietuvos politikanai seniai stūgauja ant Rusijos kaip bepročiai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS