ICAO svarstys ataskaitą dėl priverstinio „Ryanair“ lėktuvo nutupdymo Minske | kl.lt

ICAO SVARSTYS ATASKAITĄ DĖL PRIVERSTINIO „RYANAIR“ LĖKTUVO NUTUPDYMO MINSKE

  • 2

Tarptautinė civilinės aviacijos organizacija (ICAO) pirmadienį svarstys tyrimo dėl „Ryanair“ lėktuvo nutupdymo Minske ataskaitą. Išvados bus pristatytos ICAO Tarybos posėdyje, jame numatyta spręsti, ar imtis papildomų veiksmų.

Taryba taip pat svarstys Baltarusijos prašymą dėl, jos nuomone, neteisėtų apribojimų ar sankcijų, kuriuos jai po pernai gegužę įvykusio incidento, ai Minskas nutupdė į Vilnių skridusį lėktuvą, taikė kitos valstybės ir Europos Sąjunga (ES).

JAV, Kanada, Britanija ir ES, reaguodamos į šį incidentą, oficialiai įvedė sankcijas svarbiems Baltarusijos ekonomikos sektoriams bei atskiriems asmenims, taip pat uždraudė jos oro bendrovėms skraidyti į Bendrijos šalis ir paragino savo oro vežėjus nesinaudoti Baltarusijos oro erdve, apribojo Minsko prieigą prie ES kapitalo rinkų, uždraudė teikti draudimo arba perdraudimo paslaugas Baltarusijos vyriausybei bei institucijoms.

Posėdyje nuotoliniu būdu Lietuvai atstovaus Lietuvos ambasadorius Kanadoje Darius Skusevičius. 

Prieigą prie šios ataskaitos Kanadoje įsikūrusi organizacija sausio 17-ąją suteikė visoms 193 šalims narėms, įskaitant 36 valstybes, priklausančias Tarybai.

Tyrimas pradėtas po to, kai pernai gegužės 23 dieną iš Atėnų į Vilnių skridęs „Ryanair“ lėktuvas su 126 keleiviais buvo nutupdytas Minske, kur buvo sulaikytas tinklaraštininkas Ramanas Pratasevičius ir jo draugė. Per šį incidentą į orą buvo pakeltas naikintuvas.

„Ryanair“ sakė, kad Baltarusijos oro dispečeriai nurodė oro bendrovės pilotams nutupdyti lėktuvą dėl jame esą padėtos bombos. Patikrinus lėktuvą, jokių sprogmenų jame nebuvo rasta.

JAV Teisingumo departamentas dėl priverstinio lėktuvo nutupdymo Minske apkaltino keturis Baltarusijos pareigūnus oro piratavimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaunadiene

trinkit tada visu komentaru vertinimus, o dabar tik teigiamus nes neigiami jums naudingesni. Jau bjauru teks Kaunedienes net neskaityti.

Anonimas

Taigi jau seniai nustatė, kad nebuvo jokio piratavimo. Ko čia skleidziat atsigrisusią liandzberginę propagandą ? Geriau oarasykit, kur dingo Navalnas, Saakašvilis ir Tichanovskaja ? Kažko tylu ramu pasidarė, ar jau užmiršot savo herojus ? Net apie tą tą Savčenką, kur Grybauskaitė lėkė lankyti, nei žodžio.....o tiek buvo pritriesta.....gal redaktorius pasikeitė ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS