Įsigaliojo pataisos dėl asmens duomenų: dalis žinių apie kandidatus nebebus prieinamos | kl.lt

ĮSIGALIOJO PATAISOS DĖL ASMENS DUOMENŲ: DALIS ŽINIŲ APIE KANDIDATUS NEBEBUS PRIEINAMOS

Nuo sausio įsigaliojus Seimo prieš dvejus metus priimtos rinkimų įstatymų pataisoms, dalis asmens duomenų apie kandidatus rinkimuose nebebus prieinamos.

Rinkimų įstatymų pakeitimai numato, kad savivaldybių tarybų ir Europos Parlamento rinkimų kandidatų pareiškinių dokumentų duomenys gali būti skelbiami 10 metų. Seimo ir prezidento rinkimuose įstatymų leidžiami duomenys skelbiami neterminuotai.

Taip pat dalis duomenų, iki šiol buvę viešai prieinami, bus skelbiami tik iki kampanijos pabaigos. Tai kandidatų gimimo vieta, tautybė, išsilavinimas, užsienio kalbų mokėjimas, pomėgiai, šeiminė padėtis, sutuoktinio bei vaikų vardai, kontaktinė informacija.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) kandidatų pareiškinių dokumentų duomenis, kurie yra leidžiami skelbti, pranešė perkėlusi į „Rinkėjo puslapį“, jie nebeprieinami prie rinkimų rezultatų, kaip iki šiol.

Naujus terminus skelbtinai informacijai apie kandidatus rinkimuose Seimas nustatė 2020 metų sausį priimtomis pataisomis, įstatymus derindamas su Europos sąjungos Bendrojo duomenų apsaugos reglamentu (BDAR).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nebūtina

slėpti pakliuvusių į valdžią asmens duomenis- iš padarytų darbų galima puikiai juos matyti, ypatingai šitoje kadencijoje....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS